Espen Barth Eide og Gro Harlem Brundtland under landsmøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo i 2019. Foto: Terje Pedersen / NTB

I en kommentar skrev redaktøren i Bergensavisen, Sigvald Sveinbjørnsson, at Barth Eide for det meste har tjenestegjort internasjonalt og derfor ikke har kontakt med vanlige folk. Det fikk Arbeiderpartiet til å gå i DEFCON 4 – for én ting er at vanlige folk ytrer den slags kjetteri, men det blir helt katastrofalt hvis pressens vern av Arbeiderpartiets adelskap slår sprekker. Folk flest kunne jo begynne å forstå hva som foregår.

Ordfører i Bergen, Marte Mjøs Persen (Ap), mente kommentaren «Arbeiderparitets problem har et navn: Espen Barth Eide» var et «usaklig personangrep», og i NRK Politisk Kvarter tirsdag morgen beskyldte Barth Eide Sveinbjørnsson for å flørte med «konspirasjonsmiljøer» og svarte slik:

– Jeg har sett i en del av kommentarfeltets mørkeste sider og ytre høyre-blogger at det bygges en idé om at klimapolitikken er en slags merkelig allianse mellom storkapitalen, Greta Thunberg og noe klimaforskerne har funnet på. De møtes i Davos og FN og sånt. Det jeg opplever Sveinbjørnsson gjør her, er å flørte litt med den ideen der, sier han.

Barth Eide sviner til dem som kritiserer ham, for han har ingenting annet enn dommedagsprofetier å komme med. Derfor kaller han folkets fornuftige klima-skepsis for «kommentarfeltets mørkeste sider og ytre høyre-blogger» mens han lirer av seg klimareligiøst idioti som «Vi må beskytte Bryggen i Bergen bak deg, for den blir oversvømmet hvis ikke vi lykkes. og det blir ingen fisk på fisketorget hvis havet blir surt og varmt og oksygenfattig». Dette er samme tullpratet som «klimaforskere» og svindel-politikere har resirkulert i 30 år uten at noe skjer.

Alt er konspirasjonsteorier!

«Konspirajsonsteorier» har blitt elitens nye mantra når de har avslørt seg selv som globalist-snobber og er blitt tatt på fersken med hånda i klima-kakeboksen, som er full av andres penger, men står uten et fnugg av argumenter å forsvare seg med. Derfor brukes nå konspirasjons-mantraet oftere enn Antifa bruker «rasist». Det er latterlig, men det later til å virke. Sveinbjørnsson hadde nemlig ikke ryggrad nok til å stå imot elitens nye «Hare Krishna»-mantra da programleder Ingunn Solheim spurte om han «bygget opp under myten om en stor konspirasjon». Svaret var:

– Nei, nei, nei. Det tar jeg fullstendig avstand fra. Det må gå an å diskutere en toppolitiker som Barth Eide uten å bli slått i hartkorn med hatblogger og den typen ting. Det er en parallell jeg synes er helt vill, sier han.

Det ville ikke Barth Eide høre på.

– Unnskyld meg, Sveinbjørnsson. Men jeg mener du bidrar til at det er en myte om en elite som er ute etter å ta folk. Det er grunnleggende farlig. Og det vil jeg advare mot. Ikke for min skyld, men det budskapet ville jeg passet meg for.

Heller ikke her snakker Barth Eide sant – hvis han overhodet er i stand til å skille mellom fiksjon og virkelighet lenger: Det finnes ingen «myte om en elite som er ute etter å ta folk».  Det finnes tvert om observerbare bevis for at globalist-eliten er ute etter å ta pengene til folk, og frata dem både nasjoner, selvråderett, frihet, kultur, ytringsfrihet, energi, bevegelsesfrihet og selve demokratiet – alt for å redde verden, naturligvis.

Barth Eide driter i at folk observerer dette «slo-mo»-kuppet daglig. Han blåser i at folk merker effekten av dette, bekymrer seg for dette og snakker om dette, for Barth Eide driter i folket. Men at pressen ytrer elite-bekymringene høyt, dét er en farlig utvikling for Euro-adelskapet med FNs do-ring på jakkeslaget og jobb for EU i bakhodet. Og det er nettopp derfor kritikken til Sveinbjørsson er så farlig.

Eliten skryter offentlig av samarbeidet og sine sprø eliteprojekter 

Det Barth Eide forsøker å mase inn med konspirasjonsmantraet, er at elitens egen CV, nettverket de selv skryter av, samt nettsidene til deres globalistiske organisasjoner, så som World Economic Forum, Bildenberger, EU, FN eller vår lokale «Europabevegelsen», som mesteparten av stortingsrepresentantene er medlem av, ikke eksisterer. Det foregår ingenting. Nothing to see here – move along!

I Barth Eides boble finnes det ingen globalist-elite, og ingen overnasjonale fora styrt av elitister. Ingen på Stortinget ønsker å få Norge underlagt EU, og ingen ønsker å gjøre EU til et autonomt rike med en felles regjering – på tvers av folkets vilje. Det finnes ingen bærekraftmål klekket ut av elitistene rundt FN, og heller intet ønske om «A Great Reset» av vestlige samfunn etter modell fra Bond-skurken Klaus Schwab. Alt er fiksjon!

Problemet for Arbeiderpartiet og resten av Løvebakken er at alt dette har egne nettsider. Eliten står stadig frem i nyhetene og innrømmer globalist-samarbeidet med stor stolthet, og de legger ikke skjul på at «omstillingen» til elitens «grand plan» blir vanskelig og kostbar, og folket skal betale prisen. Bare se på strømregningen din. Den er ikke fiksjon.

Et lukrativt samarbeid basert på triviell opportunisme

Globalistene på Stortinget har samarbeidet med storkapitalen og vindkraft-industrien for å spre klimahysteri i befolkningen. Det er et faktum. De har satt opp «dommedagsklokker», de har satt opp CO2-avgiftene, og de har satt opp vindturbiner i urørt norsk natur. Resultatene er synlige fra flere mil unna. Hver eneste bensinstasjon har resultatet av elitens klimaplan på store, lysende skilt. Barth Eide sier selv at han jobber for «omstilling». Konspirasjonsteori my ass.

Fakta er kort og godt at Barth Eide er et sentralt medlem av Euro-eliten som vil ha Norge inn i EU, som ønsker å innprente borgerne klimafrykt, rasere Europa med klimatiltak, som igjen skaper grunnlaget for at klima-oligarker kan melke staten for skattepenger – uten at det finnes noen klimakrise, og uten at disse tiltakene vil gjøre den aller minste forskjell. Dét er sannheten. Beviselig. Men hør nå:

Ingen «hatbloggere» sier at dette er noen avansert konspirasjon – for så kompetente er ikke eliteklubben av grådige klodrianer som skaper krise på krise for sine egne land. Nei. Det velgerne står overfor, er et ganske tilfeldig, nyttig og trivielt samarbeid mellom kyniske opportunister på jakt etter makt, penger eller prestisje. Eller alle tre på en gang. Så enkelt. Så menneskelig. Så svakt. Barth Eide klamrer seg til en livsløgn:

– Og så har jeg da jobbet en del ute i verden. Det meste av min karriere er i Norge, men jeg har jobbet en del ute i verden, og det betyr at jeg kjenner noen av dem som der ute går i front for å hindre at verden stuper rett inn i et mørkt hull, som det vil være hvis vi ikke løser klimakrisen i tide.

En partibroiler som har vært elitist hele livet. Som så mange andre.

Her er fakta: Tidligere utenriksminister Barth Eide er en partibroiler som vokste opp på beste vestkant. Han har aldri hatt en ekte jobb, men har hatt alt du kan tenke deg av tillitsverv i Arbeiderpartiet … and beyond, gjennom sitt kontaktnett: Han var Kypros-spesialrådgiver for FNs generalsekretær i 2017. Han var utenriksminister fra 2012 til 2013 da han fikk jobb i World Economic Forum, hvor han var en av ni administrerende direktører frem til 2017.

Og denne norske direktøren for WEF ble etterfulgt av kompisen Børge Brende fra Høyre, som også var utenriksminister. Helt tilfeldig, naturligvis. Og sammen utgjør denne alle-kjenner-alle-gjengen en nytt Euro-adelskap som bruker kvasireligiøs dommedagspropaganda for å bevare makta. Men elitist, uten kontakt med vanlige folk i Norge?

Nei, du kan stole på Barth Eide. Han jobber for deg og Norge. Ja da. Å si noe annet er høyreekstremt og konspirasjonsteorier.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.