Sverigedemokraternas leder ønsker å ta et kraftgrep etter påskens opptøyer i Sverige. Han vil gjøre det mulig å innføre midlertidige nødlover i alvorlige situasjoner.

SD-ledaren Jimmie Åkesson vill kunna införa tillfälliga undantagslagar, inklusive utökade polisiära befogenheter, i samband med allvarliga situationer.

I forbindelse med torsdagens besøk i Skäggetorp, la SD-lederen fram en tiltakspakke i 30 punkter.

Bland annat anser SD att hela familjers uppehållstillstånd ska kunna dras in om en individ ägnar sig åt tillräckligt allvarlig brottslighet samt att en så kallad ”asocial livsstil” ska kunna utgöra grund för utvisning.

Bland förslagen som presenteras finns till exempel ett antal nya verktyg till polisen listade. Konkret handlar det om inköp och användande av vattenkanoner och gummikulor samt utökad användning av tårgas.

Muslimske skoler skal forbys, og militæret skal i større utstrekning kunne bistå politiet i å håndtere vanskelige situasjoner.

Sarah Gaulin, daglig leder i LIM (Likestilling, mangfold, integrering) skrev i Nettavisen 18. april.

Pøblene som nå er voldelige, kaster stein og angriper politiet er en trussel mot vårt demokrati og vår ytringsfrihet.

Militæret burde blitt satt inn for å ta tak og få kontroll på det urolighetene i Sverige.

Så det virker som ønsket om å få stopp på slike scener vi så i Sverige i påsken har støtte nokså bredt politisk. Andre tar til orde for å behandle symptomet, ved å forby brenning av koraner og innføre blasfemilover.

Skäggetorp er et av stedene som ble rammet av de voldsomme opptøyene i påsken, så det var ikke tilfeldig at Åkesson besøkte dette stedet.

Skolene i området valgte å holde barna inne under Åkessons besøk, skriver SVT Öst.

Alla skolor och förskolor i stadsdelen Skäggetorp i Linköping höll barnen inne mellan klockan 11-14 på torsdagen. Anledningen är att man ville vara försiktig i samband med att Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkessons besökte stadsdelen.

SD-förslag: Dra tillbaka uppehållstillstånd för hela familjer vid grov brottslighet

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.