Mange kunder i Sbanken ser seg om etter en ny bankforbindelse i kjølvannet av DNBs oppkjøp.

– Vi så en umiddelbar reaksjon, sier direktør Torvald Kvamme i Bulder Bank til E24/Aftenposten.

Onsdag ga Konkurranseklagenemnda DNB medhold i deres klage på Konkurransetilsynets nei til at de får kjøpe konkurrenten Sbanken. Dermed ble oppkjøpet, som har pågått i nærmere ett år, godkjent.

Sbanken-konkurrenten, som er en del av Sparebanken Vest, oppgir at den så en tidobling av nye lånesøknader i timene etter nyheten ble kjent. Men direktøren vil foreløpig ikke gå ut med tall.

– Observasjonene mine er at det er så mye engasjement rundt dette, at dette kommer de til å merke veldig, sier Kvamme.

Han sier det også var en merkbar kundeflukt da det i april i fjor ble kjent at DNB ville kjøpe konkurrenten Sbanken. I juni ble det kjent at DNB hadde sikret seg 90,9 prosent av aksjene i banken og dermed var i posisjon til å tvangsinnløse de resterende aksjene.

Også Obos-banken melder om kundetilstrømming. Banken ser en firedobling i antall nye kunderegistreringer sammenlignet med det som er normalt.

– Mitt inntrykk er at Sbanken har en svært lojal kundemasse, der mange ikke ønsket at banken deres skulle bli kjøpt av DNB, sier konserndirektør Ingunn Andersen Randa i Obos til Dagens Næringsliv.

DNB opplyser til avisen at det ikke blir endringer i bankhverdagen for verken kundene, eller de ansatte, på en god stund.

Les også:

DNB-sjefen tjente 15 millioner kroner i fjor

 

Kjøp Kents bok her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.