Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB har boliglån i konkurrenten Handelsbanken. Nå sier hun at hun vil flytte boliglånet sitt til banken hun leder.

Det er vel en naturlig forklaring at hun vil bytte til DNB fordi hennes huslån i en annen bank nå får oppmerksomhet.

– I forbindelse med familiens boligkjøp i 2022 var det mye oppmerksomhet rundt privatøkonomien min i mediene. Vi valgte den gang å flytte det nye lånet til en annen bank, til tross for at dette ble dyrere, svarer Braathen til E24.

Så nå er hun i en prosess for å flytte lånet. Trolig vil Braathen som konsernsjef slippe unna med langt lavere rente enn kundene i DNB. Det er jo fordelaktig, når man tjener kun 15,8 millioner kroner i året og akkurat har kjøpt seg en bolig til en verdi av 41 millioner.

Du skal lide i stillhet

E24 stiller noen spørsmål til Braathen som hun ikke vil svare på, som f.eks.: Er det oppmerksomheten rundt saken som får deg til å flytte lånet til den banken du leder?

DNB er Norges største bank og har to millioner personkunder.

2023 ble et rekordår for DNB etter at renteinntektene steg kraftig. Resultatet før skatt steg til 50,4 milliarder kroner, fra 40,6 milliarder i 2022.

Med nesten 16 millioner kroner i årlig inntekt kan man egentlig gi blaffen i det meste. Dessuten er det neppe Braathen selv som betaler for reisene til WEF-møtene i Davos og alle de middagene med vin som følger med.

Vi vanlige folk kan vel så godt det lar seg gjøre velge hvilken bank vi vil bruke.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.