En fersk fransk undersøkelse viser at 85 prosent av franske jøder mener at antisemittisme og antisemittiske følelser er utbredt i Frankrike, melder CNews.

Undersøkelsen fra det franske markedsbyrået IFOP, viser at 64 prosent av franskmenn generelt og 85 prosent av franske jøder mener at antisemittisme er allestedsnærværende i det franske samfunn. 68 prosent av franske jøder kunne rapportere at de hadde blitt utsatt for trakassering og overgrep på grunn av at de er jøder. Tyve prosent av jødene har minst én gang vært utsatt for fysiske anti-jødiske angrep.

Ifølge undersøkelsen er et stort flertall av landets borgere bevisst at antisemittiske stereotypier eksisterer.

30 prosent av de spurte mente at «jøder er rikere enn gjennomsnittlige franskmenn» og 37 prosent mente at jøder hadde for stor innflytelse på fransk økonomi og finanssystem.

Undersøkelsen fant at den muslimske befolkningen i Frankrike hadde mest antisemittiske holdninger. Én av to muslimer tror at jøder kontrollerer franske medier, økonomi eller det finansielle systemet.

Statistikk fra det franske innenriksdepartementet viser at antall forbrytelser eller forseelser av rasistisk karakter; handlinger begått «på grunn av etnisitet, nasjonalitet, påstått rase eller religion» var 13 prosent høyere i 2021 enn i referanseåret 2019.

Angrep mot jøder ble funnet å stige kraftig når en person bærer et religiøst symbol.

En annen undersøkelse viser at et flertall av spurte franske jøder unngår å identifisere seg som jøder av frykt for represalier.

Søndag 13. mars ble det arrangert minnemarsj i en rekke byer for å hedre jøder som ble drept av Mohamed Merah i 2012. 

ANTISÉMITISME : DEUX TIERS DES JUIFS FRANÇAIS DÉCLARENT SUBIR DES MOQUERIES

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.