Også yngre franskmenn har fått nok. 69 prosent i alderen 25 til 34 vil ha et mere fransk Frankrike. I sum mener nesten to tredjedeler av franskmennene at immigrasjonsnivået er for høyt, ifølge en fersk meningsmåling.

Meningsmålingen ble publisert torsdag. Den ble gjort av CSA Institute for CNEWS og viser at 65 prosent av franskmennene misfornøyd med immigrasjonsnivået. De anser det som et presserende problem som må løses.

På spørsmål om immigrasjonen var for høy var 30 prosent av de spurte absolutt enig mens 35 prosent var noe enig.

Elleve prosent var helt uenig i påstanden og 24 prosent noe uenig.

Undersøkelsen avdekket et visst gap mellom generasjonene. Aldersgruppen 18 til 24 år var eneste gruppe som ikke synes det er for mye innvandring i Frankrike – hele 60 prosent. 72 prosent av 50–64-åringene synes det er for stor immigrasjon og nesten like mange 25–34 åringer, 69 prosent, mente det samme.

65 prosent av sosialistene og 62 prosent av miljøvernere mente ikke at innvandringsnivået var for høyt. 

Hele 95 prosent av sentrum-høyre-sympatisørene i Les Républicains synes det er for mange innvandrere i landet. De ble dog overgått av Reconquête og National Rally hvor hundre prosent har fått nok av innvandring.

Marine Le Pen gjorde innvandring til et av de heteste temaene i valgkampen foran annen runde av parlamentsvalget, Hun lovet å ta tak i problemet og usikkerheten det skaper samt islamiseringen av landet, et løfte som var med på å gi 89 National Rally-delegater.

Les også:

Macrons koalisjon tapte flertallet, Le Pen gikk frem

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.