Russlands utenriksdepartement sier det er umulig å holde samtaler med Nato, samtidig som alliansen forsyner Ukraina med våpen.

– Under de rådende forhold, der Nato forsyner Ukraina med dødelige våpen, kan det ikke være noe snakk om dialog mellom Russland og alliansen, sier Nikolai Kobrinets, som leder departementet for paneuropeisk samarbeid i det russiske utenriksdepartementet til Interfax Ukraine.

– Landene i alliansen spytter på internasjonale regler og deres egne handlingsregler ved å gi Ukraina våpen. Våpen som er ment å drepe russiske soldater, fortsetter han.

Han legger til at forholdet mellom Russland og alliansen har vært på frysepunktet siden «statskuppet» i 2014, da demonstrasjoner på Maidan-plassen i Kyiv førte til avgangen til den russiskvennlige presidenten Viktor Janukovitsj. Russland legger skylden for dette på Nato.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.