F-35A fly på QRA beredskap for NATO på Evenes flystasjon. Foto: Torbjørn Kjosvold / Forsvaret / NTB

Nato-medlemmene har uformelt blitt enige om en avtale om at de ikke skal levere visse våpen til Ukraina under den russiske invasjonen, sier kilder til DPA.

Hensikten er å redusere risikoen for en konfrontasjon mellom den vestlige forsvarsalliansen og Russland så mye som mulig, opplyser Nato-kildene til nyhetsbyrået onsdag.

Ifølge kildene i Nato-diplomatiet har medlemslandene så langt overholdt den uformelle avtalen, av frykt for at alliansens medlemmer ikke ville tilby full støtte dersom det kommer en russisk gjengjeldelse.

En Nato-talsperson ønsket ikke å kommentere en slik avtale, men sier alle beslutninger om å levere våpen tas av hvert enkelt medlemsland.

Samme dag anklaget Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba organisasjonen for «å bokstavelig talt gjøre ingenting» i møte med Russlands invasjon.

– Nato som allianse, som institusjon, er helt på sidelinjen og gjør bokstavelig talt ingenting. Jeg beklager å si det, sa han til World Economic Forum i Davos.

 

Bestill fra Document forlag:

Nyhet!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.