– Noen medlemsland er sterke tilhengere av å gjøre to-prosentmålet til et minstenivå, sier Stoltenberg til det tyske nyhetsbyrået DPA.

– Vi skal treffes, vi skal ha ministermøter og vi skal ha diskusjoner i medlemslandene, sier generalsekretæren. Han føler seg trygg på at det er mulig å oppnå enighet innen Nato-toppmøtet i Litauen i juli.

I dag er alliansens mål at alle medlemslandene skal bruke minst 2 prosent av bruttonasjonalprodukt (BNP) på forsvar innen 2024. Dette ble fastsatt på toppmøtet i Wales i 2014, kort tid etter Russlands annektering av Krim-halvøya.

Stoltenberg sier ikke hvilke medlemsland som vil øke budsjettmålet, men Polen, Litauen og Storbritannia har tidligere snakket positivt om en skjerping i lys av Russlands invasjon i Ukraina.

Tyskland er sammen med Canada og Belgia medlemsland som antas å være imot en økning. De bruker foreløpig betydelig mindre enn 2 prosent av BNP på forsvar. Tyskland ligger an til å lande på 1,44 prosent i år, men statsminister Olaf Scholz lovet nylig å nå Nato-målet i 2025.

Diskusjonen om forsvarsutgifter spisset seg til under Donald Trumps presidentperiode. Han beskyldte europeiske land som Tyskland for å være gratispassasjerer og truet med å trekke USA ut av alliansen.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.