Jonas Nilsson har laget en meget slagkraftig film om Klaus Schwab, World Economic Forum og de store kapitalfondene som har en finger med i alt, men som vanlige folk knapt har hørt om. Navn som Blackrock og Vanguard.

Dette er en verden som er skapt for konspirasjonsteorier. Slik går det når makten skjuler seg. At det trekkes i tråder, det aner folk. Men hvem tilhører hånden?

I all stillhet har disse kapitalfondene blitt mektige. Blackrock er samfunnsarkitekter, de nøyer seg ikke bare med å eie og tjene penger som vanlige kapitalister. De vil omforme samfunnet. De kaller det stakeholder capitalism: Stakeholder vil si alle som berøres av selskapets operasjoner. Det høres jo fint ut, men hvem definerer hvem som berøres?

Det er her hunden ligger begravet, for det brukes slagord som mangfold og sosial rettferdighet, og disse begrepene kjenner vi fra USA, der de inngår i en ideologisk hybrid: en marxistisk forståelse av samfunnet, en forkastelse av historie og kultur. Disse globale titanene, eksempelvis Blackrocks Larry Fink og Klaus Schwab, snakker åpent om at de vil skape et nytt samfunn og et nytt menneske.

Det har utopikere drømt om til alle tider. Men disse menneskene har makt, stor makt, og de er allerede i gang med å realisere sine planer.

Hvem kunne trodd?
Det tyvende århundre fikk erfare to–tre ideologier som forsøkte å skape et nytt samfunn og et nytt menneske: nazisme/fascisme og kommunisme. Alle endte i massemord av ukjent omfang.

Kun en av dem har overlevd: kommunismen i Kina. I Kina realiserer man et nytt samfunn som bygger på at mennesker overvåkes fra vugge til grav, fra solen står opp til den går ned. Et slikt overvåkingssamfunn har aldri vært sett før.

Det er derfor oppsiktsvekkende at Blackrock og Larry Fink står på svært god fot med Kina. Det samme gjør World Economic Forum.

Demokrati kommer svært langt ned på listen. Faktisk er det vanskelig å få øye på noe som kan minne om demokrati.

At en mektig eier som Blackrock – ti ganger større enn det norske oljefondet – knapt er kjent i norsk offentlighet, er et uttrykk for dets makt. Man utfordrer hverken Larry Fink eller World Economic Forum. Norge er på innsiden.

Disse kreftene er i full gang med å realisere sine planer. Kommunismen lekte med mennesker som om de var små brikker. Nå har vi hatt en pandemi som har kostet seks millioner mennesker livet. Kina har ikke fått betale. Det sier noe om hvem som er beskyttet.

Vi har fått en krig i hodet, og den benytter eliten til å øke takten i det grønne skiftet. Alt skjer uten at folk blir spurt. Vi har fått et toppstyrt samfunn.

Planene er så omfattende at du må sette deg inn i hva de går ut på og hvem som bestemmer.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.