Ukrainas regjering forbereder seg på å delta under møtet World Economic Forum (WEF) arrangerer i Davos i januar, kunngjorde Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i en tale til nasjonen onsdag. Han fortalte også at Ukraina har innledet et samarbeid med hedgefondet BlackRock.

Zelenskyj avslørte i talen at han har vært i samtaler med toppsjefen for BlackRock Inc, Larry Fink . Målet var å koordinere investeringer i Ukrainas gjenoppbyggingsarbeid etter krigen, ifølge Bloomberg.

– Spesialister fra dette selskapet hjelper allerede Ukraina med å strukturere fondet for gjenoppbyggingen av staten vår, sa Zelinskyj.

BlackRock er verdens største hedgefond, og er rundt ti ganger større enn Oljefondet.

Både WEF og BlackRock er kjent for å fremme retningslinjer for bedrifter, kjent som «environmental, social, and corporate governance» (ESG), som av kritikere har blitt beskrevet som «fascistisk».

Å la banker og investeringsgiganter som BlackRock (…) samarbeide for å omforme økonomien og energiinfrastrukturen er en svært farlig presedens. Deres bevegelse som fremmer ideen om å tvinge frem enhetlige, overstyrte nasjoner under kontroll av et overnasjonalt finansielt fellesskapet begynner på en skremmende måte å ligne fascismen som dominerte i fortiden.

Det amerikanske folket stemte aldri for å gi bankene denne typen kontroll over landet vårt.

Ifølge American Greatness har flere delstater i USA, deriblant  FloridaArizona, Missouri, og Louisiana, trukket milliarder av dollar ut av fond kontrollert av BlackRock, som har beveget seg bort fra sin rolle som kapitalforvalter mot en venstreorientert politisk aktivisme.

Vår statsminister Johan Gahr Støre besøkte Larry Fink, «Kongen av Wall Street», i januar. Som Document skrev den gangen, var Støre svært fornøyd med møtet, noe han formulerte i et takkebrev som Dagen Næringsliv fikk tak i.

Samtalen med Blackrocks Larry Fink beviste for statsminister Jonas Gahr Støre at tettere bånd mellom finans og politikk er nødvendig. Det skriver han selv i et brev til Fink.

DN har fått innsyn i et takkebrev fra Støre til Fink, sendt i starten av februar. «Kjære Herr Fink, Kjære Larry!» åpner det.

«Vår samtale beviser for meg at et slikt samarbeid er nødvendig. Jeg deler ditt synspunkt om at politiske systemer bør ta sikte på å avhjelpe sosial ubalanse», fortsetter statsministeren. (DN)

Støres besøk hos «Kongen av Wall Street» er et varsel om hva som kommer

Nettopp å fremme at et «tettere bånd mellom finans og politikk er nødvendig» er som hentet rett ut av manualen til Bond-skurken Klaus Schwab og hans utallige lakeier, tungt representert i sittende regjering gjennom tidligere WEF-direktør Espen Barth Eide.

Støre uttalte dessuten i et intervju med Financial Times i oktober 2021 at Oljefondet er politisk. Dette førte til skarpe reaksjoner, både fra Erna Solberg og FrP, som mente Støre brøt med den politiske enigheten om at forvaltningen av Oljefondet skal overlates til fondets forvaltere.

Man kan tolke Zelenskyjs flørting med BlackRock og WEF på flere måter. Hvis man legger godviljen til, er dette bare nok et forsøk på å skaffe mer støtte til Ukrainas krigføring mot Russland.

Men hvis BlackRock og WEF skal bidra med midler, så følger det nesten garantert krav forbundet med støtten. Om dette vil være til fordel for Ukraina etter at krigen eventuelt tar slutt er et åpent spørsmål.

Zelenskyj bemerket også i sin tale at han nylig hadde snakket med Italias konservative statsminister, Giorgia Meloni, og bedt henne om hjelp til å styrke Ukrainas luftforsvar.

Ukraina blir for øyeblikket hardt presset av russiske offensive operasjoner rundt Bakhmut og Avdiyivka i den østlige Donetsk-regionen, ifølge den ukrainske generalstaben.

According to the statement, Russian troops carried out a missile strike and launched 33 barrages with multiple-rocket systems over the past day, including targeting civilian facilities in the southern city of Kherson.

The general staff did not mention any Russian air strikes in its morning update for the second day in a row, suggesting a drop in Russian air force activity after this week’s drone attack on a base in southern Russia.

Russiske luftangrep har rammet Ukrainas infrastruktur hardt. Rundt 700 kritiske anlegg – inkludert gassrørledninger, kraftstasjoner og broer – skal ha blitt skadet siden krigen startet. Millioner av husholdninger har opplevd flere perioder med strømbrudd, noe som kan skape massive problemer gjennom vinteren,

I en TV-sending tirsdag sa Ukrainas viseinnenriksminister Yevhen Yenin at mer enn 35 000 anlegg over hele landet har blitt ødelagt så langt i den ti måneder lange krigen.

Zelenskyj deltok for øvrig også i WEF-møtet i Davos i mai, da han holdt en tale til forsamlingen via link. Det er ukjent om Zelenskyj planlegger å delta fysisk under januarmøtet til WEF, eller om Ukraina sender andre representanter til Davos.

Les også:

Kompromissløs Zelenskyj: Bare seier er godt nok

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.