Blackrock er ett av verdens største fond med 8.7 billioner dollar. Et så stort fond kan hvis det vil bruke pengene til å skaffe seg politisk innflytelse. CEO for Blackrock, Larry Flynn, vil. Han sitter i styret for World Economic Forum.

Blackrock har adoptert gode «saker» som de pusher: sosial rettferdighet, grønt skifte og økonomisk globalisme, eller oversatt til eksplisitt politikk: Sosial rettferdighet betyr BLM/Antifa, grønt skifte betyr at industri har sugerøret ned i statskassen og kan gjøre hva de vil, globalisme betyr samarbeid med Kina.

Trump dukket opp som en trussel mot denne politikken og de sørget for å bli kvitt ham. Hvordan vil komme frem etterhvert. Men det meste foregikk i fullt dagslys.

Blackrock bruker sosiale kredittkort på samme måte som Kina gjør overfor sine borgere: Hvis et firma scorer høyt på listen over ønskelige tiltak, får de tilgang på investeringer. Hvis de scorer lavt, synker deres prestisje. Slik har oljeselskapene slitt.

Det har lenge vært kjent at store kapitalfond har stor makt, hvis de som leder dem vil. Det vil Larry Fink.

Larry Fink is a board member of the World Economic Forum, built around the motto “you will own nothing and be happy.” The World Economic Forum is an international organization of political and corporate apparatchiks whose mission is global collectivism. Standing in their way are democratic principles, free enterprise, and nationalism.

Aktivist-kapitalismen er engasjert i saker og lederne formulerer en teori om at selskapet mål forholde seg til flere grupper som har rett til å bli hørt og tatt hensyn til: LBGH er en stor hammer, klima, minoritetsrettigheter og det som kalles equity som er nærmest det motsatte av equality.  Hvis man kan få gjennomslag for at selskapet må ta hensyn til alle disse prinsippene og gruppene, har man et styringsverktøy som suspenderer normal markedskapitalisme.

ESG is a corporate rating system that stands for Environment, Social, and Governance. Bloomberg’s New Energy Finance collects ESG data and establishes ratings for over 10,000 publicly-listed companies globally.  Bloomberg defined the principles covering 120 environmental, social, and governance indicators to arrive at a rating, which is not transparent to the public.  Bloomberg is the arbitrator of corporate governance and uses ESG to promote World Economic Forum’s stakeholder capitalism.

Dette var dette scorecardsystemet som fikk Delta Airlines og Coca Cola til å protesterer mot den nye valgloven i Georgia og stille seg bak Bidens kritikk. De samme mediene som hausset på Biden, fortier at Stacey Abrams har snudd 180 grader og nå går inn for at velgerne må vise ID før de kan stemme.

Når kommersielle selskaper må stå ansvarlige for politiske saker, oppstår en ny type kapitalisme som passer Kina godt.

A high ESG rating limits an investor’s potential profit due to costly compliance and subrogates stockholders’ interest to that of outsiders.  The rating system hurts America’s ingenuity and competitiveness and empowers China.

Ingenting gleder Kina mer enn at det amerikanske forsvaret og offentlig sektor sender ansatte på kurs i kritisk raseteori. Identitetspolitikk er blitt et politisk våpen.

Blackrock kan på grunn av sin størrelse presse andre selskaper til å adoptere samme sosiale aktivismeplattform. De får stor uformell politisk makt.

Blackrock has created investment processes and oversight mechanisms built around ESG. Due to its sheer size, it can lean on corporations to comply with ESG. An authoritarian approach not rooted in the rule of law. Blackrock is lobbying for the creation of regulatory regimes for government enforcement.

Men det norske Oljefondet beveger seg i samme politiske landskap og omgås fond som Blackrock.

I norske medier fremstilles sosial aktivisme utelukkende som et gode, enten det er fossile selskaper, landminer, våpen, eller Vestbredden.  Vi har til gode å se analyser som ser på de negative sidene.

 

 

THE ROAD TO GLOBAL FASCISM: How Wall Street Investment Banks Use Coercion to Promote Social Justice, Climate Change, and Globalism

 

 


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.