En av de viktigste lærdommene fra Irak-krigen var at George W. Bush løy om Saddams kjemiske våpen for ikke å så tvil om nødvendigheten av invasjonen. Mange medier kjøpte nødvendigheten av å velte Saddam, men forsto senere at de ble lurt. De skulle ikke stole på Pentagon og State Department igjen.

Men nå er vi tilbake ved samme punkt: Mediene kjøper ukritisk hva Pentagon sier. Historien om biolaboratoriene i Ukraina vokser. Den tok virkelig av da viseutenriksminister Victoria Nuland under en høring i Senatet tirsdag fikk et spørsmål fra senator Marco Rubio om USA finansierte biolaboratorier i Ukraina. Alle trodde Nuland skulle si «nei», og dét ville vært dét. Men Nuland svarte «ja»; USA har finansiert slike laboratorier, og nå var administrasjonen redd for at patogener ville falle i hendene på russerne.

Samtidig sendte Pentagon ut meldinger om at laboratoriene i Ukraina var noe USA finansierte fra 2005 for å fjerne etterlatenskaper etter Sovjetunionen. – Men det er sytten år siden, hvor lang tid trenger de for å fjerne avfall? spør Tucker.

Pentagon sier også at de frykter et kjemisk angrep fra russerne og at de vil legge skylden på ukrainerne, en false flag-operasjon. Også dette kjøpte mediene ukritisk. BBC rapporterte det uten en eneste bemerkning. Publikum skal forledes til å tro at russerne er i stand til alt.

Tucker kjøper det ikke. Han fortsetter å grave i historien.

Journalist Glenn Greenwald minner om forskningen i Wuhan. Den skapte covid-19-pandemien. Disse spørsmålene er for alvorlige til at man bare kan godta hva myndighetene sier.

Men dét gjør mange av Tuckers kolleger, inklusive hans kolleger i Fox. Sean Hannity og forsvarskorrespondenten Jennifer Green slutter helhjertet opp om Pentagons versjon. Tucker er en av få som tør å bedrive journalistikk i ekte liberal tradisjon.

En av de viktigste symbolene på fri journalistikk var Daniel Ellsbergs offentliggjøring av Pentagon-papirene under Vietnam-krigen. De forandret synet på og innstillingen til Pentagons versjon.

Nå er vi tilbake ved situasjonen før Pentagon-papirene, hvor mediene kjøper alt Pentagon sier. Dét er et dårlig tegn.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.