Mediene opererer med sine egne agendaer, og «kriser er til for å utnyttes», som Obamas stabssjef Rahm Emanuel sa. Krigen er en gavepakke for dem som vil utnytte borgernes dårlige samvittighet til å betale de høye strømprisene.

NRK møtte fem på gaten, og de er selvsagt helt tilfeldige. Flere sa at krigen gjør at de er villig til å betale de høye strømprisene.

Det grønne skiftet har skapt dynamikken som ligger bak de høyre prisene. Men krigen er faktoren man nå kan skylde på.

I stedet for å starte opp igjen kjernekraftverk og produksjonen av olje og gass i USA, holder man fast ved det grønne skiftet.

I Europa er svaret på energikrisen å akselerere tempoet i det grønne skiftet.

Akkurat som med Putin, ignorerer man elementære årsak-virkning-faktorer: Det grønne skiftet drev prisene på olje og gass i været og ga Putin en krigskasse. Vesten har innført strenge sanksjoner, men har ikke turt å røre pengestrømmen/olje-gass. Dermed får Putin bekreftet at Vesten har det bare i kjeften.

Energikrisen gir enorme inntekter for energiselskapene. Disse inntektene vil man nå bruke til en omlegging bort fra fossilsamfunnet.

Det kan gå helt galt.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.