Biden og Demokratene appellerer til amerikanernes samvittighet og medfølelse for Ukraina når folk nå må betale skyhøye priser på bensin/diesel og strøm. Vi skal gjøre det for Ukraina. Mediene messer om dette time etter time: Lidelsen er noe du kan gjøre bot for ved å betale hva det koster å straffe Putin.

Biden-regimet ignorer de mest åpenlyse sammenbenger og svinger den moralsk svøpen. En hær av journalister og «forskere» står klar til å gi ham rett.

Men vil forbrukerne kjøpe en bruktbil av denne mannen etter Kabul, åpne grenser, nedlukking av USAs egen fossilindustri, defunding av politiet og eksploderende kriminalitet?

Biden kunne løst problemet med russisk olje ved på varsle at han vil starte opp igjen utvinning i USA som han tidligere har lagt på is. Men nei, det grønne skiftet er viktigere. Krigen mot fossil energi er viktigere enn krigen mot Putin. Det tar litt tid å skjære igjennom svadaen, men se på hva Biden gjør, og ikke på hva han sier.

Han vil nå kjøpe olje fra Venezuela i stedet for fra Russland. Han bytter én bandittstat mot en annen. Men er ikke dét fornuftig hvis det kan svekke krigen?

Importen fra Russland er liten. Det som er verre, er at Biden signaliserer svakhet. Han gjenopptar samarbeidet med et land som er tett forbundet både med Russland og Iran.

Samtidig er han i ferd med å inngå en ny atomavtale med Iran. Og hvem er mekler? Russland.

Det grønne skiftet er viktigere enn Ukraina, viktigere enn amerikanerne.

Men er det ikke det samme her? Norge kunne vært selvstendig. Ingen har renere energi. Men både den nåværende og de forrige regjeringen ga det bort til Tyskland og EU. Vi byttet vår selvberging og suverenitet mot medlemskap i EU.

Motsetningen går tvers gjennom regjeringen. Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik vil ha revurdering av elektrifisering av sokkelen. Da får han Ap’s Espen Barth Eide på nakken. – Dette er brudd på Hurdalsplattformen.

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) sier det ikke er mulig å innfri Hurdalsplattformen uten å elektrifisere plattformene utenfor kysten av Norge.

Dette er samme prosjekt som EU nå lanserer med sine 200 millliarder euro til omlegging av energien. Putin og Ukraina kan brukes for å bryte vår avhengighet av olje og gass. En ypperlig anledning. Men er våre politikere så kyniske? Ta en titt på kraftbransjen, som i den senere tid har eksportert all den kraft de kunne for å profittere på de høye prisene.

Denne klassen har kuttet båndet til folket de styrer. De benytter enhver anledning til å utnytte vår dårlige samvittighet: Før var det pandemien, nå er det krigen.

Det er et kynisk spill. Denne klassen appellerer til vår tillit.

Selv fortjener de ingen.

Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.