Samtidig som regjeringen satser på vindkraft, øker investeringene på sokkelen. Regjeringen sier: Ja, takk, begge deler. Det er en åpen provokasjon mot miljøbevegelsen som har trodd på løftene om utfasing av karbon. Både bransjen og regjeringen skyver krigen i Ukraina foran seg.

Investeringsanalysen for norsk sokkel gjelder i perioden 2023–2027. Neste år vil totale investeringer øke med 4,7 prosent, til 187 milliarder kroner.

Deretter ventes stabilt høyt investeringsnivå på rundt 190 milliarder kroner per år i 2024 og 2025.

Miljøbevegelsen og SV fikk en liten seier da Wisting-feltet ble utsatt. Men hvis den hadde trodd at dette var et løfte om utfasing, må den erkjenne at den tar feil. Investeringen på sokkelen går for fullt.

Investeringene i norsk petroleumsnæring vil øke mer enn tidligere ventet neste år. Energikrisen i verden vil bidra til fortsatt høyt investeringsnivå til 2026.

Det framgår av en analyse fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge. Analysen er basert på investeringsplanene til norske aktører i olje- og gass. Analysen inkluderer både godkjente planer, og prosjekter som ikke er sanksjonert ennå.

– De neste årene kan vi forvente et stabilt høyt investeringsnivå. Det gir arbeidsplasser i hele landet, vil være viktig for å sikre Europa pålitelig energi og gi viktige inntekter til fellesskapet, skriver direktør for næringspolitikk og kommunikasjon Torbjørn Giæver Eriksen i en pressemelding onsdag. (NTB)

Myndighetene blir nødt for å gi noe til det grønne skiftet. Men krigen har gitt påskuddet til å forlenge oljealderen i overskuelig fremtid.

Partene jukser med årsaksforklaringer: Prisene steg lenge før invasjonen 25. februar 2022 og skyldtes en politisk beslutning om det grønne skiftet. For at vindmøller overhodet skulle kunne konkurrere måtte prisene opp.

Politikerne gikk fra vinn-vinn til betal-betal og det er forbrukerne som betaler.

Politikerne driver et spill der forbrukerne blir sittende med svarteper.

Offshore Norge trekker fram Russlands invasjon i Ukraina som hovedårsak til energikrisen i verden. Også koronapandemien, smitteverntiltak og ettervirkninger av dette har påvirket situasjonen.

Det er både knapphet på energi og forsinkelser i fremdriften på flere utbygginger. (NTB)

Først legger man alle eggene i Putins hatt. Deretter bruker man krigen som påskudd til både å forsere vindkraft og fortsatt olje- og gassutvinning.

Det er rått parti. «Alle» på utsiden blir lurt: de grønne og forbrukerne.

De på innsiden ler hele veien til banken: Vindmøllebaroner, Big Oil, og Den norske stat som er ufattelig rik.

Forbrukerne må forstå hvordan de blir lurt før de kan handle.

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.