Elon Musk ber Europa om å restarte sine kjernekraftverk og gjøre seg uavhengig av russisk energi. Dette er kritisk for internasjonal sikkerhet, mener Musk.

Grunnlegger og toppsjef for Tesla sa søndag at Europa må restarte sine kjernekraftverk av hensyn til nasjonal og internasjonal sikkerhet.

Musk håper dette nå er «ekstremt åpenbart». Og risikoen for radioaktiv stråling er ekstremt liten, mener Musk.

For de av dere som (feilaktig) tror at det er en risiko for radioaktivitet, velg hva du tror er den verste lokasjonen. Jeg vil så reise dit og spise lokalt dyrket mat på tv.

Musk gjorde et lignende stunt i Japan for noen år tilbake.

Han påpeker dessuten at kjernekraft er langt bedre for global oppvarming enn å brenne hydrokarboner for energi.

Tidligere har Musk bedt USA om å bore etter mer olje, for å forstyrre Russlands energieksport og den rollen olje- og gassinntekter spiller for Putins evne til å føre krig i Ukraina.

Samtidig melder Tyskland at de midt i krigstid, energikrise, inflasjonskrise og flyktningkrise skal satse ytterligere 200 millioner euro på den «klimavennlige omleggingen» av landet.

Tyskland har stengt ned sine kjernekraftverk og satset på vindkraft. Nå er landet helt avhengig av gassleveranser fra Russland og importerer også vannkraft fra Norge.

Tyskland investerer 200 milliarder euro i det «grønne skiftet»

Elon Musk calls for Europe to restart its nuclear power stations: ‘critical to international security’

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.