Sverige opphever alle koronarestriksjoner fra og med 9. februar, opplyser statsminister Magdalena Andersson torsdag morgen. – Det er dags att öppna opp Sverige, sa statsministeren på pressekonferansen, Sverige følger også Danmark i nedgraderingen av covid-19, som ikke lenger betraktes som en samfunnskritisk sykdom.

– Det begynner å bli på tide å åpne opp Sverige igjen, sa statsminister Magdalena Andersson.

– Pandemien er ikke over, men på vei inn i en helt ny fase, fortsatte hun.

Internasjonale studier og data fra Sverige viser at omikronvarianten gir mildere sykdom og belaster helsevesenet i mindre grad enn tidligere varianter, påpekte Andersson.

– Vaksinasjonstakten har vært svært høy i Sverige de siste ukene. 80 prosent av alle svensker over 50 år har også nå fått tre vaksinedoser, og vi kan åpne opp samfunnet igjen, ikke minst for alle vaksinerte, sa hun. (NTB)

Sveriges folkehelseinstitutt, Folkhälsomyndigheten, skriver følgende på sin nettside:

Den höga vaccinationstäckningen i kombination med att omikronvarianten ger färre fall av allvarlig sjukdom jämfört med andra varianter har minskat belastningen på samhället. Även om pandemin inte är över är det därför möjligt att avveckla de flesta åtgärder mot covid-19 onsdagen den 9 februari. Folkhälsomyndigheten hemställer till regeringen om att covid-19 ska upphöra att vara en allmän- och samhällsfarlig sjukdom.

Fortsatt vaksinering

Selv om altså korona ikke lenger vil bli betraktet som en samfunnskritisk sykdom, opprettholder Sverige sin vaksinasjonspolitikk.

 

Les også:

Danmark: Covid-19 er ikke samfunnskritisk lenger

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.