Det får NRK bekreftet av statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) i Helse- og omsorgsdepartementet.

– Vi har bedt fagetatene vurdere differensierte smitteverntiltak som en del av grunnlaget inn mot vurderingene vi skal gjøre 14. januar. En eventuell slik endring i covid-19-forskriften bør om mulig ut på høring, siden det er snakk om da å skille mellom vaksinerte og uvaksinerte, sier Bekeng.

Da nye koronarestriksjoner ble innført i desember, anbefalte helsemyndighetene ikke at man innførte koronasertifikat fordi det var uklart i hvilken grad vaksinen beskyttet mot smitte fra omikronvarianten. Dersom det viser seg at fullvaksinerte i mindre grad blir smittebærere enn uvaksinerte også når det gjelder omikron, kan dette forandre seg.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.