Sylvi Listhaug tanker opp utenfor NRK-huset. Foto: Facebook. 

På vei til kveldens NRK-debatt om strømpriser, stanser Listhaug på bensinstasjonen rett utenfor og fyller opp bilen. Hun la ut bildet på Facebook, og får tusenvis av «tomler opp» på rekordtid.

Nok en gang er strømpriser temaet for Debatten i NRK, under trygg ledelse av Fredrik Solvang. Og nok en gang får seerne høre de underligste forklaringer på hvorfor nordmenn, i vannkraftlandet Norge, nå må betale skyhøye priser for livsnødvendig elektrisitet.

SV, Høyre, Rødt, Arbeiderpartiet og FrP snakker om ulike tiltak som kanskje, kanskje ikke skal komme en eller annen gang.

Også kraftbransjen var til stede. Tore Morten Wetterhus, administrerende direktør for Glitre Energi Nett, fortalte om temmelig kompliserte, til dels uforståelige «systemer» for når på døgnet folk heretter bør bruke strøm, for å redusere kostnadene.

Få ble antagelig særlig beroliget av dette.

Tore Morten Wetterhus snakket om elbiler (og atter elbiler), når de skal lades og ikke lades. Man fikk inntrykket av at direktøren innbiller seg at hele befolkningen har elbiler, og bedriver lading av disse døgnet rundt.

Men faktisk utgjør ikke elbilene mer enn 12-14% av landets bilpark. For svært mange er det å anskaffe elbil en fremmed tanke, noe som neppe er særlig endret av oppslagene om hvordan elbiler nå sliter i norsk vintervær (se link til sak under).

Dessuten er det selvsagt svært mange som ikke har bil i det hele tatt.

Som et apropos til dette merkelige fokuset på elbiler i strømdebatten, postet FrP-leder Sylvi Listhaug et bilde av seg selv mens hun fyller opp sin fossilbil ved bensinstasjonen utenfor NRK på Marienlyst.

Hun skriver kort og greit:

På vei til NRK Debatten for å diskutere strømpris. Deilig å slippe lading!

Innlegget har i løpet av bare to timer fått over elleve tusen likes, og 7-800 kommentarer, både enige og kritiske.

Strømdebatten  engasjerer enormt, og det er åpenbart flere enn Listhaug som er lei av både elbiler, grønt skifte, kyniske  kraftselskaper og livsfjern og innbyggerfiendtlig energipolitikk.

Les også:  

Strømtomme elbiler i trafikk-kaos ved Tvedestrand: Røde Kors klar til å hjelpe bilister

 

Mer aktuell enn noensinne, ikke minst som julegave. Bestill i dag:

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent, og les alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.