Tidligere guvernør i New York, Andrew M. Cuomo (t.v.), og hans bror Chris Cuomo. Foto: Mike Groll/Office of Governor of Andrew M. Cuomo via AP, and Evan Agostini/Invision/AP, File

Den tidligere frontfiguren på CNN, nyhetsankeret Chris Cuomo, har nå fått sparken fra kanalen. Det hele er en pinlig og skadelig smørje både for Cuomo-brødrene, for CNN og for Demokratene.

VG melder om saken sent lørdag kveld, og refererer til CNN. VG skriver blant annet:

Tidligere denne uken ble Cuomo suspendert fra CNN, på ubestemt tid.

Bakgrunnen var nye opplysninger som statsadvokaten i New York har avdekket som del av etterforskningen av broren hans, New Yorks tidligere guvernør.

Guvernørbroren gikk i august av etter anklager om seksuell trakassering. Dokumentene etterforskningen har avdekket, viser hvordan CNN-ankeret har rådført broren sin underveis i saken.

CNN sier dette i en uttalelse om saken:

 

«Vi hyret et anerkjent advokatfirma for å gå gjennom dokumentene, og har oppsagt ham med umiddelbar virkning. Under prosessen har ny informasjon blitt avdekket. Til tross for oppsigelsen, vil vi gjennomføre en skikkelig undersøkelse».

Tidligere denne uken ble Cuomo suspendert på ubestemt tid fra CNN. Dette hadde sammenheng med opplysninger statsadvokaten i New York har kommet med i etterforskningen av hans bror, den tidligere New York-guvernøren Andrew Cuomo.

Cuomo har tidligere i uken forklart at han kun hadde gitt råd til sin bror. De nye dokumentene tyder imidlertid på at han har vært dypere innblandet i brorens situasjon enn som så. Derfor blir det nå reagert med oppsigelse fra CNNs side.

Fox News melder også om saken lørdag kveld.

Guvernør Andrew Cuomo har vært en sentral figur for Demokratene, og hatt stor hjelp i sin politiske karriere av å ha sin bror som aktiv medspiller i CNN.

De to har hatt en rekke opptredener sammen på CNN, der guvernør Cuomo har fått frie tøyler til å spre sitt politiske budskap, uten nevneverdig av kritiske spørsmål fra sin bror journalist Chris Cuomo. Tvert imot har Chris Cuomo fungert som en slags enmanns heiagjeng for sin bror på skjermen.

Når begge brødrene nå har falt dypt og langt, er det også et slag for CNN, som har tillatt dette skuespillet å pågå i lang tid, uten at det har ringt noen alarmklokker.

Mange har opplevd dette som uverdig av en kanal som har forsøkt å fremstå som en ledende nyhetsformidler, og det har blitt oppfattet som et signal om det faglige og profesjonelle forfallet CNN er blitt beskyldt for.

Ikke minst er det også et slag for Demokratene, som på en temmelig pinlig måte er blitt viklet inn i saken.

CNN har for øvrig hatt svært store fall i seertall i senere tid. Allerede i mai i år skrev Document om en noe bortimot katastrofal utvikling og tillitssvikt for CNN i det amerikanske nyhetsmarkedet.

Cuomo-affæren vil neppe bremse dette fallet:

Dramatisk fall: CNN har mistet nesten 7 av 10 seere

Årets julegave til deg selv eller andre:

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.