Andrew Cuomo. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin, File.

Andrew Cuomo, som fram til august var Demokratenes «stjerneguvernør» i New York, er blitt siktet for et seksuallovbrudd. Saken er et tungt og dypt fall både for Cuomo selv og for Demokratene.

NTB melder om saken, og refererer til  Washington Post.

I august måtte Cuomo, som da hadde sittet som guvernør i ti år, gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering.

Document omtalte dette tidligere i høst:

Andrew Cuomo nektet i det lengste å gå av, men til slutt ble påstandene om seksuell trakassering av en rekke kvinner så mange og alvorlige at Demokratene ikke lenger så seg tjent med å ha ham som sin «wonder-boy» i New York.

Dette fikk også andre følger for Cuomo:

Samme dag som New Yorks guvernør Andrew Cuomo (D) offisielt ble erstattet som guvernør, mistet han også Emmy-prisen han fikk for sine korona-sendinger.

– I lys av rapporten fra justisministeren og Andrew Cuomos avgang, trekker vi tilbake hans spesialpris fra 2020, skriver akademiet bak Emmy-prisene i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

Kunngjøringen fra International Academy of Television Arts and Sciences kom dagen etter at trakk seg, og bare timer etter at Gov. Kathy Hochul erstattet ham.

Cuomos navn og alle referanser til tildeling slettes fra de offisielle oversiktene, opplyser akademiet.

I delstatsforsamlingen ville både republikanere og hans egne demokratiske partifeller stille ham for riksrett.

Cuomo er nå siktet for en «misdemeanor,» som kan oversettes til forseelse på norsk. Dermed vil mange mene at han «slipper billig» rent rettslig, men fallet fra maktens tider og den posisjonen han hadde, er svært dypt.

For Demokratene er Cuomo-saken et tungt slag, da han var en av relativt få populære frontfigurer for partiet, og en mulig kandidat til enda større oppgaver.

Cuomo har ikke kommentert saken.

Les også:

Andrew Cuomo trekker seg som guvernør

 

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.