Viseguvernør Brian Benjamin i New York er pågrepet og siktet for bestikkelser, bedrageri og dokumentforfalskning, opplyser den føderale påtalemyndigheten.

Benjamin, som tidligere har vært valgt inn i delstatssenatet fra Harlem, ble hentet inn av guvernør Kathy Hochul i september og fikk viseguvernørjobben da Hochul rykket opp og erstattet Andrew Cuomo, som måtte gå etter påstander om seksuell trakassering.

Bare to måneder etter at Benjamin fikk toppjobben, ble det tatt ut siktelse mot en eiendomsutvikler som hadde gitt økonomisk støtte til Benjamin under en valgkamp. Tiltalen lød på bedrageri og grovt identitetstyveri i forbindelse med ulovlig valgkamfinansiering.

Det var ingen beskyldninger mot Benjamin i begynnelsen, men i det siste har det blitt kjent at han er kalt inn til retten i forbindelse med økonomisaker fra tiden før han ble viseguvernør.

Det er ikke kjent hvordan Benjamin stiller seg til siktelsen.

 

Gode bøker fra Document forlag, bestill nå:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.