En ansatt i en norsk forening knyttet til bistandsarbeid er pågrepet av Økokrim. Vedkommende er siktet for grovt bedrageri. Personen ble pågrepet i Klima- og miljødepartementet onsdag morgen.

Vedkommende er siktet for grovt bedrageri av bistandspenger i en norsk forening knyttet til bistand. Konkret gjelder mistanken at det blant annet er levert uriktige regnskapsopplysninger til departementene.

Overfor Filter Nyheter, som først omtalte saken, bekrefter statsadvokat Henrik Horn i Økokrim at personen er pågrepet. Han bekrefter også at Økokrim onsdag morgen gikk til aksjon mot en bolig og andre adresser som kan knyttes til foreningen.

– Vi ønsker nå å få siktedes forklaring, sier han.

Økokrim mener alle utbetalinger til foreningen gjennom fem år er basert på uriktig rapportering til Utenriksdepartementet (UD) og Klima- og miljødepartementet (KLD). Ifølge Horn i Økokrim er det snakk om rundt 56 millioner kroner i tilskuddsmidler fra 2016 til og med 2020. Bakgrunnen for etterforskningen er en anmeldelse fra de to departementene.

Ingen andre er så langt siktet i saken.

I oktober ble det kjent at UD og KLD hadde iverksatt tilsyn og krevde deler av tilskuddene til foreningen tilbakebetalt.

NTB har torsdag ettermiddag forsøkt å få en kommentar fra siktedes forsvarer, advokat Pål Sverre Hernæs, men har ikke lyktes.

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.