Foto: Abir Sultan / Pool via REUTERS / NTB scanpix

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklaget aktoratet for kuppforsøk da rettssaken mot ham for korrupsjon fortsatte mandag.

I en TV-sendt tale sa Netanyahu at hele rettssaken mot ham truer med å undergrave viljen til landets velgere.

– Det er sånn et kuppforsøk ser ut, sa han etter at retten ble satt igjen, og mens president Reuven Rivlin innledet sonderinger for å bestemme hvem han først innkaller til å forsøke å danne ny regjering etter valget nylig.

Netanyahu er tiltalt for bestikkelser, bedrageri og tillitsbrudd og risikerer fengselsstraff dersom han blir kjent skyldig. Han nekter for å ha gjort noe galt. Han fikk forlate rettssalen etter åpningsprosedyrene og før vitneforklaringene startet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.