Nytt

Selv Erdogans nærmeste medarbeidere mistenkes for samarbeid med kuppmakerne.  Statsminister Ninali Yildirims øverste rådgiver Birol Erdem er mistenkt for koblinger til fjorårets kuppforsøk.

Erdogan virker paranoid, og hvis man forer mistankene vil de omfatte flere og flere.

Birol Erdem, som var en høytstående tjenestemann i justisdepartementet og som fungerte som statsministerens øverste rådgiver, ble løslatt lørdag. Men mistanken mot ham opprettholdes. Dato for rettssak er ennå ikke satt, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Erdem ble pågrepet i Ankara tidligere denne måneden sammen med sin kone Gulumser Erdem. Hun må forbli i varetekt fram til rettssaken starter.

Erdem ble avhørt i tre dager i løpet av tiden han satt i varetekt. Han mistenkes for å ha forsøkt å begå brudd på grunnloven og for å lede «en væpnet terrorgruppe», het det. Tyrkiske myndigheter bruker betegnelsen terrorgruppe om predikanten Fethullah Gülens bevegelse. Gülen, som bor i selvpålagt eksil i USA, anklages av tyrkiske myndigheter for å ha støtt bak kuppforsøket i juli i fjor sommer.

I en separat sak er Istanbul-ordfører Kadir Topbas’ svigersønn Omer Faruk Kavurmaci pågrepet for andre gang, mistenkt for å ha forretningsmessige forbindelser til Gülen. Kavurmaci ble sist pågrepet i oktober i fjor og løslatt i mai på helsemessig grunnlag, ettersom han lider av epilepsi. (NTB)