CNN Worldwide president Jeff Zucker. Foto:  Evan Agostini/Invision/AP

CNN opplever kraftig motvind, med interne skandaler og dramatisk fallende seertall. Nå forlater toppsjef Jeff Zucker skuta med umiddelbar virkning.

Det er Journalisten som forteller om den seneste utviklingen i fallet for den tidligere mediestorheten CNN. Nå later det til å gå bratt nedover.

Også for CNN-sjef Jeff Zucker er det skandalepregede, personlige forhold knyttet til jobben som oppgis som årsak til avgangen:

CNN-sjef Jeff Zucker går av som president i CNN og styreleder i WarnerMedias nyhetsavdeling etter at han ikke informerte om et romantisk forhold, skriver Journalisten.

Avisen fortsetter:

Zucker skriver i et notat at han ikke informerte selskapet om et romantisk forhold han hadde til en annen leder i CNN, melder New York Times.

Den 56 gamle Zucker har lenge vært en av de mektigste lederne i amerikansk medie- og TV-bransje. Han har vært sjef for CNN i ni år.

Journalisten beretter:

Zucker skriver i notatet til de ansatte at forholdet dukket opp da CNN gransket Chris Cuomo, CNN-ankeret som i desember fikk sparken for sin rolle i skandalen som førte til at broren, Andrew Cuomo, måtte gå av som guvernør i New York.

– Jeg erkjenner at forholdet utviklet seg de siste årene. Jeg var forpliktet til å informere om det, men jeg gjorde det ikke. Det var galt. Derfor går jeg nå av, skriver Zucker.

Dette føyer seg inn i en rekke av nedturer som har preget CNN i senere tid, med Chris Cuomo-affæren som den mest markante hendelsen.

Her ble stjernereporter Chris Cuomo brutalt sparket fra kanalen etter avsløringer om journalistisk/politisk samrøre med broren Andrew Cuomo, omstridt og skandalisert New York-guvernør for Demokratene.

Offentlighetens bilde av CNN ble ikke særlig mye bedre etter avsløringer av stygge pedofili-saker knyttet til sentrale personer i kanalen.

Samtidig har CNN hatt svært kraftig nedgang i seertallene, kanalens oppslutning later til å være i fritt fall. Les sak under:

CNN stuper

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.