New Yorks guvernør Andrew Cuomo. Foto: Reuters/Mike Segar.

New Yorks guvernør, demokraten Andrew Cuomo, er i hardt vær. Nå hoper det seg opp med nye anklager om seksuell trakassering. Spørsmålet er hvor langt og hardt han vil falle.

Cuomo har lenge vært en av Demokratens mest profilerte og populære politikere, og en favoritt for de liberale og venstreorienterte mediene. Dette bildet er i ferd med å bli totalt snudd på hodet. I senere tid har flere kvinner stått frem med historier om seksuell trakassering fra guvernøren, og hans karriere synes å være i fritt fall.

Document omtalte dette i desember 202o:

NTB-AP melder at Cuomos tidligere assistent Lindsey Boylan anklager ham i en rekke Twitter-meldinger søndag for å ha seksuelt trakassert henne i årevis.

– Jeg kunne aldri vite hva som kunne komme. Ville jeg bli grillet for arbeidet mitt (som var veldig godt) eller trakassert for utseende mitt. Eller ville det bli begge deler i samme samtale? Det var på den måten i årevis, skriver hun.

Boylan (36) jobbet for Cuomo-administrasjonen fra mars 2015 til oktober 2018.

Som om denne ene anklagen ikke var nok, har det nå kommet til flere. Dermed har situasjonen for Cuomo blitt stadig mer uholdbar, og han får stadig større vansker med å forsvare seg overfor både mediene og sitt eget parti.

VG beskriver den seneste utviklingen:

Siden desember 2020 har nå fem kvinner stått frem med anklager mot Cuomo. Anklagene spenner fra påstander om seksuell trakassering til upassende oppførsel, skriver VG.

VG omtaler de to nyeste anklagene som er kommet frem:

Karen Hinton, som var presserådgiver for Cuomo på 90-tallet, beskriver i Washington Post en ubehagelig klem hvor hun ble trukket tilbake da hun forsøkte å trekke seg unna.

Ana Liss, som jobbet for Cuomo mellom 2013 og 2015, forteller til WSJ at det hun først opplevde som harmløs flørting, kyss på hånden og beføling på ryggen etter hvert fremsto som nedlatende og undergravende.

Guvernør Cuomo avviser ifølge VG begge disse siste anklagene.

I tillegg til beskyldningene som seksuell trakassering er også Cuomo blitt sterkt kritisert for en direkte katastrofal håndtering av korona-epidemien i New York.

Guvernøren fikk først mye positiv oppmerksomhet for sin håndtering av pandemien i New York.

Men bildet har vist seg å være så dramatisk annerledes og kritikkverdig at FBI nå etterforsker saken, skriver VG.

FBIs undersøkelser knytter seg til at Cuomos administrasjon anklages for å bevisst ha underspilt dødstallene ved sykehjem.

Saken blir ekstra pikant ved at en av TV-stasjonen CNNs stjernereportere, Chris Cuomo, er Andrew Cuomos bror. De to har hatt en rekke hyggelige «intervjuer» i kanalen, der fraværet av kritiske spørsmål har vært påfallende. Mange mener reporter-Cuomo har fungert som en slags PR-agent for sin bror guvernør-Cuomo.

Denne relasjonen har nå blitt så betent for CNN at man ikke lenger kan tillate at reporter Chris Cuomo dekker saker som angår hans bror.

Fra å være en av USAs mest lovpriste, demokratiske guvernører, kan nå guvernør Andrew Cuomo falle svært dypt.

Spørsmålet er om hans karriere nå er over, og hvem han tar med seg i fallet. Mange har vært delaktige i hans nå hardt kritiserte håndtering av koronasituasjonen, og mange kan også ha bidratt til å dekke over realitetene omkring hans trakasseringshistorier.

Ny bok, denne bør leses: 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på ditt bidrag: 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Har du ennå ikke lest denne? 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.