Andrew Cuomo. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin.

New York-guvernør Andrew Cuomo, som skal være aktuell som mulig ny justisminister for Joe Biden, anklages for seksuell trakassering av en tidligere assistent. Også Biden er tidligere beskyldt for tilsvarende, noe som ble dysset ned i valgkampen.

NTB-AP melder at Cuomos tidligere assistent Lindsey Boylan anklager ham i en rekke Twitter-meldinger søndag for å ha seksuelt trakassert henne i årevis.

– Jeg kunne aldri vite hva som kunne komme. Ville jeg bli grillet for arbeidet mitt (som var veldig godt) eller trakassert for utseende mitt. Eller ville det bli begge deler i samme samtale? Det var på den måten i årevis, skriver hun.

Boylan (36) jobbet for Cuomo-administrasjonen fra mars 2015 til oktober 2018.

Cuomos pressetalsperson Caitlin Girouard avviser anklagene og sier «det er ingen sannhet» i dem.

Boylan kom ikke med utdypende detaljer om den påståtte trakasseringen i meldingene, og hun tvitret at hun ikke ønsket å snakke med journalister.

– Jeg er veldig for å anerkjenne opplevelsen til utallige andre kvinner og sørge for at overgrep stanser, skriver hun.

Trakasseringsanklagene kommer i kjølvannet av at flere medier har meldt at Cuomo (63) vurderes for jobben som justisminister i påtroppende president Joe Bidens nye administrasjon.

Boylan har stilt til valg for å bli bydelsleder på Manhattan.

Joe Biden har også blitt anklaget for seksuell trakassering, av Tara Reade, som tidligere arbeidet i hans stab. Dette ble til manges overraskelse minimalt omtalt i store medier, også i Norge.

Les også: To nye vitner står frem og sier Reade fortalte om Bidens sex-overgrep

 

 

Vi selger bøker av Hege Storhaug! Både enkeltvis og som bokpakke til superpris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Årets julegaver finner du hos Document: 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.