Selv Andrew Cuomos egne medarbeidere vender seg mot ham. Likevel klynger han seg til makten. Foto: Seth Wenig/AP/NTB

Guvernør Andrew Cuomo er ute i hardt vær og forsøker å ri stormen av. Men stadig flere kvinner står frem og forteller at han har vært seksuelt ubehagelig mot dem. Syv har til nå stått frem. De forteller samme historie: Cuomo klarer ikke la være, men må klå eller komme med seksuelle antydninger. Det gjør det vanskelig å jobbe med ham.

Flere forteller at de opplevde at han brukte sin posisjon. Det handlet om makt, ikke sex, sier den syvende i rekken, journalisten Jessica Bakeman. Hun beskriver sine erfaringer med Cuomo i the New Y9rker.

Hun arbeidet for Politico New York og var avhengig av et godt forhold til guvernøren. Guvernøren var klar over at pressen var avhengig av ham, og på et treff i 2014 utnytter han situasjonen, tar hennes hånd, slipper den ikke, og legger hånden rundt midjen og hoften hennes. Samtidig ber han en fotograf ta bilder. Hun klarer ikke protestere. Det er dette hun opplever som en demonstrasjon av makt. Cu0mo vil vise at han kan tillate seg å antaste henne og hun tør ikke si et ord.

«I never thought the governor wanted to have sex with me. It wasn’t about sex. It was about power. He wanted me to know that I was powerless,» she wrote. «That I was small and weak, that I did not deserve what relative power I had: a platform to hold him accountable for his words and actions. He wanted me to know that he could take my dignity away at any moment with an inappropriate comment or a hand on my waist.»

Det er Cuomos holdning til kvinner Bakeman vil demonstrere og de seks andre kvinnene har fortalt lignende historier. Noen har han vært mer nærgående mot enn andre. Men i sum forteller de o en mann som ikke klarer å la være. Han vet han har en posisjon som gjør at han kan tillate seg ting. Men mye tyder på at kvinnene har bestemt seg for å ta Cuomo.

Han stritter imot. Fredag nektet han fortsatt for at historiene er sanne og sa han ikke under noen omstendighet kom til å gå av.

Men Cuomo er blitt en belastning for Demokratene. Delstatsforsamlingen ber ham gå av. Ordfører Bill de Blasio sier det samme.

To er foreløpig tause som øster: Kamala Harris som trodde på anklagene mot Brett Kavanaugh og Joe Biden. Jo lenger deres taushet varer, jo større blir skaden for partiet og dem selv.

 

 

 

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.