Foto: Carlo Allegri/Reuters/NTB

Nok en kvinne – den åttende i rekken – står frem og sier at New Yorks guvernør Andrew Cuomo var nærgående mot henne. Men den store forskjellen fra de syv andre er at Alyssa McGrath fortsatt jobber for Cuomo. Cuomo er politisk isolert, men nekter å gå av. Han sier alle kvinnene dikter opp ting.

Alyssa McGrath sier til New York Times at Cuomo kalte henne vakker på italiensk, at han omtalte henne og en av hennes kvinnelige kolleger som «mingle mamas», og at han spurte henne hvorfor hun ikke hadde på seg giftering. Han spurte også om skilsmissen hennes, sier McGrath selv til avisen. /NTB)

Isolert sett er ikke slike kommentarer støtende, men når de fremsettes i en arbeidssituasjon, skaper det en grenseoverskridende situasjon. Mange kvinner har fortalt om hvordan Cuomo har behandlet dem: Drypp-drypp-bemerkninger, insinuasjoner, håndbevegelser og berøringer.

Det er iverksatt en granskning av Cuomo. At også hans egne ansatte tør å uttale seg, viser at de ikke er redd ham mer.

Flere Demokrater fra New York, som senator Chuck Schumer, har tatt avstand fra Cuomo og bedt ham trekke seg. Men ikke mannen i Det hvite hus. Han skyver granskningen foran seg.

Forklaringen kan være at Biden selv har flere slike historier på samvittigheten. Eplet faller litt for nær stammen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.