Denne uken ble jeg kastet ut av Facebook-gruppa Norske Journalister.

Det ble ikke gitt noen advarsel eller forklaring, men epostvarsling viste at Harald S. Klungtveit, redaktør i Filter Nyheter, like før hadde postet, adressert til meg: «Journalist er du åpenbart ikke, hva gjør du i denne gruppen?». Deretter fikk jeg ingen flere varsler fra gruppen, eller mulighet til å svare. Jeg var kastet ut.

Harald S. Klungtveit er redaktør i Filter Nyheter. Selv har jeg vært medlem av Norsk Journalistlag siden 1986. Jeg har jobbet fast for Aftenposten og Adresseavisen, og vært frilanser for omtrent alle de store riksmediene, og omtrent alt som kan krype og gå av fagtidsskrifter.

Klungtveit kan selvsagt mene at jeg ikke er journalist for det, eller mene akkurat hva han vil, for den del. Men hvor hører det hjemme at en skal kastes ut fra et fagfellesskap fordi en angivelig ikke har politisk korrekte meninger? For dét er selvsagt hva det handler om.

Den aktuelle saken som ble debattert før utkastelsen, var det at Sumaya Jirde Ali, «forfatter, Redaktør i Fett og skribent i Morgenbladet», igjen har refset Norge fordi det er for mange nordmenn her. Denne gang gjaldt det mediebransjen, og konkret en stillingsutlysning i VG. Som bød på en ny, fast stilling for å øke «mangfoldskompetansen og -fokuset i hele VGs redaksjon.» I tillegg til alt «mangfold» de har fra før.

Dette syntes Sumaya Jirde Ali var altfor dårlig, selv om VG også i fjor utlyste en prosjektstilling for å øke «mangfoldet». I tillegg til at de har hatt «mangfold» ansatt i årevis. Skriver «mangfold» i anførselstegn, for alle skjønner at Jirde Ali ikke er ute etter å øke antall samer eller polakker i redaksjonene, heller ikke eldre eller single eller hva det skal være: Hun vil ha mer islam, i alle landets posisjoner, med eller uten stor makt og innflytelse, men helst med. Til nød litt mer av andre fremmedkulturelle.

Sumaya Jirde Ali er ikke spesielt velformulert etter min mening, enten det er dikt eller hva som fremkommer i mediene. Slik som linjene som ble fremhevet da hun av en eller annen grunn ble tildelt Zola-prisen for 2018:

«Mine skrik får tradisjonsfjellene til å skjelve
Min selvsikkerhet får torden til å skvette.
Ingenting er farligere enn en kvinne som er i ett med seg selv»

(fra Kvinner som hater menn).

Det er en digresjon, men personlig har jeg aldri kommet over det diktet, og det frister å skrive dikt i anførselstegn. Det hun nå skrev, ifølge Kampanje, var bl.a. at:

«Dersom VG mente alvor om hvor viktig «mangfold, inkludering og tilhørighet» er, så hadde avisen lyst ut flere stillinger. Avisen har ikke satt seg inn i den sårbare og utsatte posisjonen en mulig arbeidstaker vil befinne seg i. Å skulle være en – 1 – enslig representant satt i oppgave å øke «mangfoldskompetansen» i hele VGs redaksjon vil jeg hevde er utnyttelse av et individs erfaringer, nettverk samt kulturelle og sosiale perspektiver. Her foreligger en asymmetri som rett og slett er usmakelig dersom en tenker på størrelser som ensomhet, stress og hverdagsrasisme.»

Intet mindre. Usmakelig utnyttelse altså, hvis de ansetter bare en til med riktig innvandrerbakgrunn. Og risiko for hverdagsrasisme. I VG?

Ettersom jeg ble utestengt fra Norske journalister, så kan jeg ikke ordrett gjengi det jeg kommenterte i sakens anledning. Men vet jeg skrev noe om at etter min mening så motarbeider Jirde Ali nordmenns interesser, på både inn- og utpust. Og at det er rasistisk å påstå at ikkevestlige generelt og muslimer spesielt må ha journalister med egen bakgrunn, hvis de skal klare å identifisere seg med norsk presse. At nordmenn ikke duger for dem.

Kunne selvsagt ha innbakt det i rundere formuleringer, men det er sjeldent rundt i det hele tatt når Sumaya Jirde Ali og andre med hennes bakgrunn, eller likesinnede, karakteriserer de som motsier deres islamiserende «multikultur»-prosjekt. Det har også jeg blitt utsatt for, utallige ganger.

Men hvorfor ble Klungtveit såpass i fyr og flamme at han må ha fått administratorene i gruppen til å kaste meg ut? Det etter å ha debattert med flere som var særdeles uenig med meg, uten sensur av den grunn? En sak Resett skrev i 2018, da Jirde Ali hadde klaget på dem til PFU forklarer kanskje noe:

«Redaktør Harald Klungtveit i Filter Nyheter, som Sumaya Jirde Ali har sagt hun ønsker å støtte med pressestøtte hvis hun blir statsminister, har brukt tid på å ta screenshots fra Facebook om meldinger som er rettet mot prisvinneren. Klungtveit er alltid tidlig ute med å forsvare Sumaya Jirde Ali når hun får kritikk, og det er ikke første gang han saumfarer kommentarfelt i håp om å finne kommentarer som er upassende. De verste blir limt sammen under ett bilde og Filter nyheter-redaktøren viser Norge hvor flink han har vært når han poster i vei på Twitter.»

Hvordan i all verden kan en somalier iført hijab, islamismens fremste symbol, bli et idol for visse deler av venstresiden og kultureliten, såpass at det drysser priser, posisjoner og privilegier over henne? Når samtidig mange mener det er usedvanlig frekt at en person, som er i landet kun fordi hun og familien angivelig trengte livreddende beskyttelse, kjefter på hver og en av oss, såfremt vi ikke er med på bestrebelsene for islamisering og avskaffelsen av norsk kultur.

Det er neppe Sumaya som person, eller den angivelige kvaliteten i hva hun har bedrevet, som har gitt henne denne statusen. Etter all sannsynlighet har hun blitt et symbol på selveste multikultur-prosjektet. Dvs. utopien om at verden skal gjenlyde av fred og kjærlighet bare vi aksepterer å bo sammen med alle folkeslag i hele verden, og aller helst de som ligner aller minst på oss selv. I dette selvutslettende prosjektet er selvsagt en somalisk muslim iført hijab som kjefter på nordmenn midt i blinken. En hellig ku, som utløser ramaskrik, hvis det pirkes borti.

VG krøp straks til korset etter Alis siste utspill: Mer «mangfold» skal bli. Ikke bare det. Utviklingsredaktør i VG, Øyvind Brenne avslører rett ut at «mangfold» kun er ikke-vestlige innvandrere:

«På spørsmål om det ikke hadde vært bedre å ansette mer enn én person når målet er å tilegne seg kildenettverk fra store innvandrergrupper fra land utenfor Vest-Europa, svarer han følgende: – Man kan alltid ønske seg flere i alle stillinger. Men jeg syns at vi nå tar et tydelig grep for å bli bedre på et felt vi har som mål å bli bedre på. Det å få større mangfold er viktig for oss,» sier Brenne til Kampanje.

Hva gruppen Norske Journalister sier om seg selv:

«En gruppe av journalister – for journalister. Gruppen blir administrert av Medier24 – lokalavisa i mediebransjen. Her kan vi preike om journalistikk, media, debattere presseetikk, komme med tips, spørre om råd og mye annet. Alle kan publisere saker/artikler som de ønsker å debattere.

DEBATTREGLER: På generelt grunnlag så gjelder folkeskikk, men vi ønsker også at du unngår personkarakteristikker, tendensiøse gjengivelser, bruk av stråmenn og bevisst feiltolkning. Vi ønsker en mest mulig levende mediedebatt, deling av fag og inspirasjon. Bare medlemmer kan se hvem som er med i gruppen, og hva de publiserer.»

Mest mulig levende mediedebatt, javisst.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.