I rekken av kriminalforebyggende tiltak som «flere fritidsklubber, gratis sport, åpne skoler om kvelden, iskrem og Tusenfryd-besøk», tar politiet i Oslo helt av. Politiledelsen vil «svare på tiltale» og stille til rap-konkurranse foran Stortinget. I uniform.

En tidligere video av politiets egen «rapartist og slampoet» Hanne Markhus Andersen i full uniform, kan du se her (fra 43.00 min). Hun har også flere innslag som ligger på YouTube:Det er Organisasjon Mot Offentlig Diskriminering (OMOD) som står bak initiativet. Den statsfinansierte idelle organisasjonen vil ha en såkalt kvitteringsordning nasjonalt, hvor politiet forplikter seg til å loggføre sine kontroller og sjekker.

I et tidligere intervju med Sykepleien.no blir lederen av OMOD, Akhenaton Al-Madi Oddvar De Leon, spurt om hva organisasjonen gjør:

– Hva gjør Organisasjonen mot offentlig diskriminering?

– Vi ser på hvordan det offentlige leverer varer og tjenester til et mangfoldig samfunn. Vi er finansiert over statsbudsjettet. Nordmenn mener det ikke fins offentlig diskriminering. Hahaha.

Det var OMOD som mente at innvandrere ikke fikk tilgang til arbeidslivet fordi de hadde utenlandske navn. I 2012 fikk de utført en FAFO-rapport som i teorien bekreftet det de mente. Staten prøvde ut anonyme søknader i 2019. Men dette ble skrotet i mai i år da man oppdaget at resultatet ved anonymitet var meningsløst. – Ikkje det resultatet me håpa på, som NRK siterte kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup.

Resultatet frå forsøket viser at ein høg andel med innvandrarbakgrunn faktisk kjem til intervju, uavhengig av om stillingane vart anonymisert eller ikkje.

Delen av innvandrarar som vart tilsett var høgast i dei stillingane som ikkje var anonymisert.

Nå har OMODs nye tiltak om å få pisket politiet på plass gjort at Oslo byråd har gitt etter for presset. De vil iverksette et prøveprosjekt med en kvitteringsordning.

Politiet må bevise at absolutt alle mennesker blir stanset og kroppvisitert for knivbæring, våpen, narko og lignende. I tillegg til at de må bruke enda mer tid på rapportskriving for å «bevise» at de ikke er rasistiske.

Det er jo egentlig fryktelig diskriminerende at norske kvinner over 60 år i mindre grad enn unge somaliske innvandrergutter bærer kniv. Så da er det viktig å kaste bort politiets tid slik at deres erfaring med hvem som bærer våpen kan kastes i bøtta.

Massevisitering av alle som kommer med T-banen er meningsløst og sløsing med politiets ressurser. Av 750 visiterte fant politiet 31. oktober kun 1 kniv!

Kroppsvisitering av målgrupper ble også kalt for rasisme i Storbritannia. Theresa May ville ha slutt på det i 2014 fordi unge innvandrermenn følte seg «utsatt». En sterk reduksjon i kroppsvisiteringer førte til en nær dobling i kriminalitet med knivvåpen. Det endte som det måtte med en full snuoperasjon på 180 grader i 2019.

Nå er vi i ferd med å gjøre samme feil her til lands.

OMOD, som vil at politiet skal rappe med ungdommen, får støtte av den evigtvitrende og mediekåte professor Hans F. Marthinussen (han som ville ha hasj-salg på Vinmonopolet). Han mener at det ikke er lovhjemmel for å kroppsvisitere profilerte grupper. Politiet kan ikke bare sjekke menn for knivbæring, mener Hans F. Marthinussen.

– Nå er faktisk diskrimineringslovgivningen vår slik at det også er ulovlig å diskriminere på kjønn. Jeg tror derfor at det er ulovlig bare å sjekke menn, sier Marthinussen til NRK.

Oslopolitiets forsøk på å få has på en eskalerende kriminalitet skal stanses med lawfare.

Men ledelsen i Oslo-politiet hjelper selv til med å gjøre seg lite effektive i jobben. Hvis de tror at et «mykt» image, hvor politibetjentene er kompiser med unge innvandrergutter, vil gjøre gjengene mindre kriminelle, så tar de feil. Denne metoden har vært forsøkt i Sverige. Look to Sweden!

At politiet i Oslo nå «svarer på tiltale» og stiller til rap-battle foran Stortinget, er dårlige nyheter. Enda verre er det at Hanne Markhus Andersen fra Enhet Øst i Oslo politidistrikt stiller i uniform. Dette er å senke seg ned på et uønsket nivå i håp om å bli «godtatt» av de kriminelle.

– Tanken bak vår deltakelse er å lytte til hva ulike deler av befolkningen har å si om temaet. Vi håper i tillegg at politiets deltakelse kan sende et signal om at alle lovlige ytringer og meninger er velkommen og tas på alvor i demokratiet vårt. Hanne har for øvrig fått tillatelse fra politimesteren til å stille i uniform, skriver seniorrådgiver Steinar Wulfsberg-Gamre for kommunikasjon i Oslo politidistrikt i en epost til NTB.

Har ikke politiet i Oslo fått med seg at Sverige snart arresterer rap-artister ukentlig for deltakelse i vold og drap? Eller de tror at det ikke er noen sammenheng mellom tekstene og våpenposeringene og virkeligheten?

Det er politimester Beate Gangås som er ansvarlig for denne tåpelige ideen. Oslos politibetjenter er allerede lei av feilprioriteringene: Det sies opp 31 ansatte samtidig som man bedriver symbolpolitikk.

– Det som skjer nå, er at kriminaliteten øst i Oslo topper seg, media skriver mange saker og politikerne kommer på banen. Politiet i Oslo har nå fått pålegg om å vise handlekraft, men fakta er at politimesteren i Oslo har kutta 25 ansatte på patrulje i enhet øst i løpet av det siste året, i tillegg til seks ansatte fra forebyggende i samme enhet. I enhet sentrum har de kuttet 30 ansatte i politipatruljen, sier lokallagsleder i Oslo Politiforening, Kristin Aga til Dagsavisen.

Kanskje politiet heller skulle rappe foran Stortinget om den økte kriminaliteten og kutt i stillinger?

Gjerne i uniform.


Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.