En norsk prest konverterer til islam, og NRK lar seg begeistre. En muslim i Danmark konverterer til kristendommen, og blir prest. Men etter kritikk av islam blir han frosset ut av kirken.

Nylig skrev Bente Haarstad en kommentar om presten Leif, som ble omtalt av NRK.

Presten Leif har en hemmelighet: Han tviler på sin kristne tro og vurderer å konvertere til islam. Han frykter reaksjoner og tar et drastisk valg, skriver NRK om filmen «Bekjennelsen», som kanalen viser tre ganger denne uken.
NRK fører igjen folk bak lyset i sine forsøk på å bekjempe alt kristent og promotere alt islamsk.

Les også: Begeistret NRK: Prest ble muslim

I Danmark har vi en lignende sak, men med motsatt fortegn.

Massoud Fouroozandeh var et hit, da han for 10 år siden blev ordineret til præst som folkekirkens første konvertit fra islam. I dag er han udstødt af det gode selskab i folkekirken, skriver hans kollega Torben Bramming.

Årsagen er Massoud Fouroozandehs kritiske syn på islam, som får folkekirkens hierarki til at vende tommelfingeren nedad, mener kronikøren.

Torben Bramming  er sogneprest ved Ribe Domkirke og Seem Kirke.

Fouroozandeh ble ordinert til prest i Odense Domkirke i oktober 2011, noe som fikk stor oppmerksomhet. Han var første konvertitt fra islam noensinne som ble kandidat i teologi ved et dansk universitet.

Han har skrevet bøker om både islam og kristendom, døpt hundrevis av muslimer, og opprettet den første og eneste migrantvalgmenigheten i folkekirken.

Men nå er Fouroozandeh utstøtt fra det gode selskap i den danske kirke.

Han er blevet cancelled (udstødt) og deplatformed (begrænset i sine muligheder for at komme til orde) af folkekirkens ledende kræfter, som anser ham for persona non grata.

Bakgrunnen er at konvertitten og presten har uttalt seg kritisk om islam.

Massoud Fouroozandeh lægger aldrig fingrene imellem i beskrivelsen af islam, men skelner som andre steder mellem den enkelte muslim og ideologien/religionen.

Rykter om dårlig kvinnesyn, rasisme og svindel dukket opp. Fouroozandeh ble anklaget for å være rasist og høyreekstrem. Enkelte uttrykte frykt for at stedene han jobbet kunne bli terrormål.

Bramming mener at Fouroozandeh bare snakker forståelig og sant om både kristendommen og islam. Men dette blir for mye for den moderne danske kirken.

Prester i Danmark ligger like langt til venstre politisk som journalister, derfor er det venstrefløyens syn på islam som er rådende, skriver Bramming.

Dermed stenges dører, Fouroozandeh går glipp av stillinger og økonomisk støtte. Siden han driver en kirke for migranter er dette nokså merkelig, siden det som regel er enkelt å få støtte til slikt arbeid.

Men da bør du helst ikke kritisere islam, virker det som.

Massoud Fouroozandeh må vel anses å være det perfekte eksemplet på en godt integrert innvandrer. Han har tatt til seg Danmarks tradisjonelle religion, til og med tatt utdannelse og blitt prest. Han har forsørget seg selv. Han behersker språket så godt at han har fått utgitt flere bøker.

Neste gang en dansk prest snakker om integrering, så er det neppe verdt å kaste bort tiden på å lytte.

Kristeligt Dagblad

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂