Presten Leif har en hemmelighet: Han tviler på sin kristne tro og vurderer å konvertere til islam. Han frykter reaksjoner og tar et drastisk valg, skriver NRK om filmen «Bekjennelsen», som kanalen viser tre ganger denne uken.
NRK fører igjen folk bak lyset i sine forsøk på å bekjempe alt kristent og promotere alt islamsk.

Presten Leif Skjetne, opprinnelig fra Norge, konverterte for flere år siden, etter 30 år som prest i den svenske kirken. Og etter at han tydeligvis hadde forelsket seg såpass i en ung marokkaner at alt arabisk og islamsk ble attraktivt, og alt i hans gamle liv, lagt på dungen. Bokstavelig talt.

Filmen «Bekjennelsen», som NRK nå viser og som er produsert av blant annet SVT i samproduksjon med et privat selskap, er egentlig historien om en stakkar. Som ble så forgapt i oppmerksomheten fra en såkalt enslig mindreårig fra Marokko, at da denne ble utvist fra Sverige, visket Leif ut hele sitt liv og dro etter. Der marokkaneren Abdellah forlot ham, selvfølgelig.

Filmteamet synes ikke det er interessant å fokusere på hvorfor marokkaneren ble utvist, men en tidligere kollega av presten Leif forteller i en bisetning at mannen faktisk var over 30 år og hadde både kone og barn. Noe som ikke gjorde det minste inntrykk på Leif.

– Vi hade fått en far- och sonrelation och innan han utvisades föreslog han att jag skulle flytta dit för att vara med honom. Han tyckte väl att han behövde en pappa, trots att han är vuxen, sa Ahmed Skjetne til svensk presse i 2018.

Dette er historien om en som virker å ha blitt lurt og lokket, og den klinger kjent. Kjent fra de mange godt voksne kvinnene som er lurt på noenlunde samme måte. Selv om vi egentlig aldri får bekreftet hva som lå bak forholdet til marokkaneren, eller hva som egentlig gjorde at Leif konverterte. For heller ikke dét synes filmen er interessant.

– Det handlar först och främst om min relation till den här killen, men jag är ju kritisk till varför han blev utvisad och till behandlingen av muslimer i Sverige, sa Skjetne videre i 2018.

Kjærlighet er den viktigste grunnen til at skandinaver konverterer til islam, sa religionshistoriker og konvertitt Anne Sofie Roald til NRK i 2013.

«Bekjennelsen», som NRK viser i disse dager, gransker ingen slik eventualitet. I filmen er det tydeligvis selve islam som skal være det store trekkplasteret. Noe som angivelig får Leif til å ta navnet Ahmed Rekdou Skjetne, selge eller kaste alt han eier og flytte til Marokko. Uten noensinne å ha vært der før, og uten å kunne verken fransk eller arabisk.

Men ifølge SVT i 2018 så var det marokkaneren som fikk ham til å bytte navn:

«Det var Abdella som tyckte att han skulle göra det och som föreslog namnet. – I början så tyckte jag att det var helt vansinnigt men sen, ja varför inte…»

Filmen viser ingen problemer som måtte ha oppstått da den sannsynligvis lite bereiste skandinaven i 70-årene flyttet til Nord-Afrika. Vi får noen antydninger, gjennom utsagn fra en tidligere kollega som oppsøker ham, og finner en radmager Leif iført islamsk mundur. Selv hans tidligere premiehunder er radmagre, ifølge kollegaen, og Leif/Ahmeds arabisering omfatter også islams syn på hunder: De er «skitne dyr» og får ikke være i hus. Det sier sitt om forvandlingen når Leif, som tidligere levde og åndet for sine hunder og hadde huset fullt av premier, omgjorde dem til «betonghunder» i Afrika.

«Bekjennelsen» fremstår som dokumentar, men er tydeligvis lite opptatt av å dokumentere og finne svar. Den er mer ute etter å fremstille Nordens kristne kulturarv i et lite fordelaktig lys, og omvendt når det gjelder islam.

Leif burde muligens vært beskyttet mot seg selv, selv om SVT/NRK tydeligvis forsøker å gi den selvutslettende forvandlingen en gyllen ramme, som en del av aktivismen for å normalisere islam.

Det er få eller ingen andre prester som har konvertert, selv om Nordens politiserte prester synes å være svært velvillige for islamisering, og nærmest selvpiskende til sin egen religion. For nordiske medier burde motsatt problemstilling være mer aktuell: Hvorfor konverterer muslimer til kristendom i Norden, eller forlater islam? Minst én av dem er blitt prest, slik som Massoud Fouroozandeh, opprinnelig muslim fra Iran. Og for øvrig fratatt sin stilling i den danske folkekirken, fordi han var islamkritisk.

Og: Hvorfor må flere eks-muslimer og andre islamkritikere leve med beskyttelse, her i det frie Norden, der religionskritikk og ytringsfrihet har vært en både lang og fruktbar tradisjon?

Eller: Hvorfor er det omtrent ingen kristne som får asyl i Norge og Europa, når kristne er verdens mest forfulgte? Er det muslimer som blir forfulgt av islam? Og: Hvorfor blir ikke alle muslimer kristne eller sekulære ateister hvis det er så at de kommer hit fordi de liker vår kristne og sekulære kultur og våre verdier?

Spørsmålene doneres som gratis tips til NRK, men vår statskanal foretrekker kanskje å fortsette å bruke nesten 7 milliarder årlig av våre skattekroner til å forsøke å normalisere, skjønnmale og promotere den mest anti-nordiske religionen?

 

 

Filmen «Bekjennelsen» https://tv.nrk.no/program/KOID22000920

Vi hade fått en far- och sonrelation: https://nyheteridag.se/prasten-leif-blev-ahmed-flyttar-till-sin-utvisade-fosterson-i-marocko/ 

Kjærlighet er den viktigste grunnen til at skandinaver konverterer: http://www.nrk.no/ostlandssendingen/konverterer-for-kjaerligheten-1.10901428

Marokkaneren som fikk ham til å bytte navn: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/bytte-namn-och-ska-flytta-till-marocko

Massoud Fouroozandeh, prest, opprinnelig muslim fra Iran: https://fyens.dk/artikel/islamkritisk-pr%C3%A6st-mister-sit-job-biskop-nedl%C3%A6gger-stilling-ved-kirke-i-odense?fbclid=IwAR2BQV_dgiJ4Toagc-LTJNt7vZ1d2NfzH81zJL5AuQgHzauRPMWxTUbnrN0

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.