Kripos etterforsker en lege som jobbet som ortopedisk overlege uten ortopedutdanning på Sørlandet sykehus i mer enn elleve år.

Den kasakhstanske legen har forlatt landet og dratt til Tyskland, og nekter å la seg avhøre, melder NRK. Han kan ende med fengselsstraff dersom han blir tiltalt og dømt.

– Han er siktet for å ha gitt uforsvarlig helsehjelp, sier politiadvokat Hans Olav Røyr til rikskringkasteren.

Ifølge ham har politiet kontroll på legen og hvor han oppholder seg. Han har fått oppnevnt Carl Henning Leknesund som forsvarer.

Det var Statens helsetilsyn som ba politiet om å reise straffesak mot Sørlandet sykehus. I april ble sykehuset siktet for lovbrudd. I løpet av etterforskningen har også legen blitt siktet.

Legen som det gjelder, sa opp sin stilling ved Sørlandet sykehus i august i fjor. På det tidspunktet pågikk det ti tilsynssaker mot ham og sykehuset.

Legen jobbet tidligere som overlege ved Sørlandet sykehus Flekkefjord, hvor det er dokumentert uforsvarlig behandling og brudd på loven, blant annet gjennom at legen utførte ortopediske operasjoner uten å være utdannet til det.

Strafferammen for det legen nå er siktet for, er inntil tre måneders fengsel. Sykehuset kan bli straffet med foretaksbot.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.