Flere personer ble søndag kveld innlagt med metanolforgiftning på Sørlandet sykehus. Politiet har nå åpnet etterforskning av saken.

– På bakgrunn av opplysningene vi har fått, har vi startet en etterforskning i dag, opplyser driftsenhetsleder Bernt Mushom i Agder politidistrikt til TV 2.

Søndag kveld opplyste Sørlandet sykehus til NTB at de hadde fått inn en rekke personer med varierende grad av metanolforgiftning.

Politiet håper at etterforskningen vil avdekke hvem som kan ha solgt den giftige metanolen slik at de kan stanse omsetningen så raskt som mulig.

– Det skal ha skjedd i Mandal-området, så det er der vi jobber ut ifra, sier Mushom.

Metanolforgiftning er potensielt dødelig. Alvorlig forgiftning kan føre til koma, kramper, pustestans og død. Det kan også føre til synsforstyrrelser, tåkesyn og blinde flekker i synsfeltet, og kan i noen tilfeller kan gi varige synsskader. Symptomer kan være slapphet, hodepine, forvirring og svimmelhet.

De som får slike symptomer, må kontakte lege så fort som mulig.

Husk å støtte Document også i sommer:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.