Politiet opplyser at det er påvist metanol i to av flaskene som ble beslaglagt i leiligheten hvor en mann ble funnet død søndag 13. september 2020. Foto: Politiet / NTB / Scanpix 

Politiet slår alarm etter å ha påvist metanol i to spritflasker i leiligheten i Oslo der en mann ble funnet død søndag.

– Ikke drikk sprit av ukjent opphav og med fremmed emballasje. Sprit som er tilsatt metanol, kan være dødelig. Dersom du kjenner symptomer på metanolforgiftning er det viktig å oppsøke helsehjelp snarest, skriver politiet i en pressemelding.

De har lagt ved bilder av spritflaskene. Det er en litersflasker med etikett med kyrilliske bokstaver.

– Politiet offentliggjør bilder av flaskene for å advare publikum. Det understrekes at metanolholdig sprit også kan være tappet på andre typer flasker, heter det i pressemeldingen.

Det er funnet spor av metanol i kroppen til mannen som døde. Dødsfallet settes i sammenheng med at en annen mann i helga ble innlagt på Ullevål sykehus med metanolforgiftning. Han og den avdøde var fredag 11. september sammen i en leilighet i Oslo.

– Først ble hendelsene etterforsket hver for seg, men vi fant etter hvert ut at de oppholdt seg i samme leilighet fredag kveld, sa leder av etterforskningsseksjon drap i Oslo politidistrikt, Anne Alræk Solem, til NTB tirsdag.

Politiet ønsker tips om hvor flaskene kan komme fra og om metanolholdig alkohol i omløp
Bestill Kent Andersens bok om klimasaken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.