Biden sa da han møtte Macron at ubåtavtalen med Australia ble håndtert på en klønete måte. Men i et intervju som to franske journalister hadde med John Kerry, sa denne at Frankrikes hjemkalling av ambassadøren kom helt bakpå Biden, for han var ikke klar over at det overhodet var noen konflikt.

Den innrømmelsen var helt knusende for Biden. Han er så utenfor det som skjer at han ikke vet at USA har havnet i konflikt med en nær alliert.

Macron er selvsagt klar over dette når han mottar Bidens beklagelse. De gjør begge gode miner til slett spill. Men i alle hovedsteder må Kerrys innrømmelse ha gjort et voldsomt inntrykk.

Det Biden sier, teller ikke lenger. Han sa i town hall-møtet med CNN at han ville forsvare Taiwan. Da kom en korreks fra Det hvite hus: Det var ingen endring i Amerikas politikk, dvs. den forplikter ikke eksplisitt til å komme Taiwan til unnsetning. Dagens Washington ønsker ingen slike forpliktelser.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.