Den store moskeen tilhørende det tyrkiske islamforbundet Ditib i Köln. Foto: Martin Meissner / AP / NTB.

En meningsmåling som opinionsinstituttet Civey har utført i Tyskland for avisen General-Anzeiger, viser at 76 prosent av de spurte avviser at det er like selvfølgelig å høre muezzinens bønnerop som kirkeklokker i Tyskland.

18 prosent av de spurte sier det er like selvfølgelig, mens 6 prosent ikke tilkjennegir noen formening om saken.

I henhold til den samme meningsmålingen er det 64 prosent som ikke under noen omstendigheter vil høre bønnerop slik man allerede kan høre kirkeklokker.

Blant de drøyt 5000 personene som er spurt i målingen, er velgerne til AfD, FDP og unionspartiene CDU/CSU mest negative. De grønne og Die Linke er mest positive, mens SPD plasserer seg mellom to de gruppene.

Men ikke i noe parti er det et flertall som sier at det er like selvfølgelig å høre muezzinrop som kirkeklokker.

Grafikk: General-Anzeiger.

Problemstillingen er aktuell fordi lokalmyndighetene i Köln har gitt moskeene i byen tillatelse til å kalle inn til bønn fem minutter hver fredag som et prøveprosjekt i to år.

Tysklands president Christian Wulff sa i 2010 at «islam hører hjemme i Tyskland». Senere har tyske meningsmålinger vist at store flertall av de spurte er av stikk motsatt oppfatning, altså at islam ikke hører hjemme i Tyskland.

 

Islam hører ikke hjemme i Tyskland, sier 76 % i meningsmåling

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.