Vel er dette et fiktivt sitat, men vi mener likevel at det er dekning for å bruke det. Annerledes kan det ikke forstås når NTB fredag melder at «Google vil hindre at klimafornektere tjener reklamepenger».

NTBs melding bygger på Deutsche Press Agentur (DPA), som igjen har lest hva Google selv sier om sine nye retningslinjer:

I nye retningslinjer for annonsører, utgivere og folk som lager YouTube-videoer, varsler Google at de vil forby det å tjene penger på innhold som bryter med «veletablert vitenskapelig konsensus rundt eksistensen og årsakene» til klimaendringene, heter det i en uttalelse fra selskapet.

– Dette omfatter innhold som omtaler klimaendringer som tøys eller svindel, påstander som nekter for at langtidstrendene viser at det globale klimaet varmes opp, og påstander som nekter for at utslipp av drivhusgasser og menneskelig aktivitet bidrar til klimaendringene, skriver Google.

Selv skriver visst Google at de skal se på konteksten påstandene blir fremmet i, og de ønsker å skille mellom innhold som slår fast at slike påstander er sanne og innhold som handler om eller diskuterer slike påstander.

Nå er Document allerede sensurert vekk fra Google-eide YouTube, så for oss er ikke dette noen nyhet. Vi er for så vidt i godt selskap. President Trump, Swebb-TV og Sky News Australia er blant de andre som er kastet ut av YouTube.

Big Tech forsøker å knekke Document

 

Nå er det ikke bare «klimafornektere» som skal ties i hjel. Kritikk av det offisielle og høyst tvilsomme korona-narrativet er også uvelkomment i de nye sannhetskirkene på internett. Men antisemittisme er fortsatt halal.

Retningslinjene vil tre i kraft i november, heter det i meldingen. Det kan bety at disse sakene fra Document ikke lenger blir å finne på Google, så les dem nå:

To av disse artiklene er skrevet at Documents egen klima-kommentator, Kent Andersen. Han har skrevet utallige artikler som med stor sannsynlighet vil kunne bli rammet av sensuren.

Googles markedsmakt og sensur burde selvsagt bli en sak for Ytringsfrihetskommisjonen, men vi er redd kommisjonen heller vil ta opp norske kunstneres og transseksuelles hårsårhet fremfor knebling av annerledes tenkende.

Vi slutter oss til denne spådommen:

Fire megatrender bidrar til at Vesten mister grepet om verden, hevder Sunday Telegraph-redaktør Allister Heath: Frem­veksten av ikke-demokratisk kapitalisme, misbruk av teknologi, klima­politiske null­visjoner og woke-ideologiens kamp mot vestlige verdier. (Document, 25.09.21: En redaktør tyder skriften på veggen for Vesten)

Les også:

Dissidentenes trangere tider i vårt fedreland

Venstresidens frykt for ytringsfrihet truer demokratiet

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.