Alle videoer som uttrykker skepsis til godkjente vaksiner, skal blokkeres fra YouTube. Samtidig skal det bli umulig å tjene penger på alt innhold som har et annet syn på klimaendringer enn eierselskapet.

YouTube eies av Google, som er nesten enerådende som verdens dominerende søkemotor. Tidligere har YouTube fjernet alt innhold som ble ansett som desinformasjon om vaksinene mot Covid-19. I alt skal det dreie seg om 133.000 videoer. Nå vil kritisk granskning av alle vaksiner fjernes.

Matt Halprin er toppsjef for YouTube og forklarer tankegangen overfor Washington Post.

– We’ll remove claims that vaccines are dangerous or cause a lot of health effects, that vaccines cause autism, cancer, infertility or contain microchips.

The policy will be enforced in all of the dozens of languages that YouTube operates in.

To kanaler som er populære blant vaksineskeptikere, er allerede stengt ned. Disse drives av Joseph Mercola og F. Kennedy Jr. Disse har lenge jobbet mot bruken av vaksiner, og gis noe av ansvaret for at såpass mange amerikanere ennå ikke har vaksinert seg mot Covid-19.

Mercola skriver i en uttalelse gjengitt av Reuters:

– We are united across the world, we will not live in fear, we will stand together and restore our freedoms.

«Klimafornektere» blokkeres

Torsdag annonserte Google at såkalte klimafornektere ikke lenger skal få lov til å spre sitt budskap.

That’s why today, we’re announcing a new monetization policy for Google advertisers, publishers and YouTube creators that will prohibit ads for, and monetization of, content that contradicts well-established scientific consensus around the existence and causes of climate change.

This includes content referring to climate change as a hoax or a scam, claims denying that long-term trends show the global climate is warming, and claims denying that greenhouse gas emissions or human activity contribute to climate change.

Google vil benytte en kombinasjon av automatiserte verktøy og menneskelige granskninger for å sikre at kun godkjente tankeganger blir representert.

Google skriver videre at dette blir kulminasjonen av to tiår hvor selskapet har konfrontert klimaendringer og promotert «bærekraft».

Kamp om å være MINST demokratisk: Russland mot YouTube i sensurkrig

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.