Verken partileder Une Bastholm, Lan M. Berg eller Rasmus Hansson fra MDG møtte opp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Da det nye Stortinget hadde sin første, høytidelige dag med navneopprop, glimret alle MDGs tre representanter med sitt fravær. De hadde andre ting å gjøre, blant annet ferie.

Det vakte en viss oppsikt at MDG ikke greide å møte frem med en eneste av sine tre nye representanter til første møte i Stortinget. MDG kjempet som kjent svært hardt for å få disse plassene, og velgerne fikk høre hvor ekstremt viktig det var både for Norge, verden, fremtiden, dyr, barn, ja alt sammen, at de kom inn på Stortinget og fikk ordnet opp i det hele. Likevel dropper de altså å møte opp.

Ikke minst er det underlig med tanke på at dette fremmøtet faktisk er obligatorisk for alle stortingsrepresentanter.

Twitter blir hendelsen krasst kommentert.

Blant annet skrives det:

Kanskje det ikke passet i dag. Det kan jo hende at de har bestemt seg for å møte opp på styremøtet i borettslaget i dag…?

Bemerkningen besvares syrlig en annen kommentar:

Etter å ha kjempet knallhardt for å komme på Stortinget, så klarer likevel ingen av MDG sine 3 representanter å møte til det første møtet i Stortinget, med full sal og navneopprop. Etter Grunnlovens §63 har man som representant plikt til å møte, er ikke som i styret i borettslag.

Fra MDG blir saken ifølge Nettavisen forklart slik:

Kommunikasjonssjef Nils Mørk opplyser til Nettavisen at Une Bastholm er i mammapermisjon, og at 1. vara Kristoffer Robin Haug møtte på Stortinget fredag.

Ingen møtte fra Oslo MDG. Lan Marie Berg er syk, mens Rasmus Hansson har dratt på ferie, opplyser Mørk.

Uansett er dette en lettere pinlig og upassende debut for en så høyrøstet partigruppe. Det bærer muligens bud om den parlamentariske standard dette partiet har tenkt å holde fremover?

Les også: 

MDG-floppen: Pressen sørger nesten like mye som partiet selv

Vi trenger DIN støtte! Gi et bidrag til Document i dag:

Høst er lesetid: Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.