Kvinnen møtte familien på en mørk parkeringsplass utenfor familiens bosted. 

En kvinne i Rælingen kommune ble forsøkt presset for penger av en innvandrerfamilie da bankkortet hennes havnet i feil hender.

Det eldste av de tre barna, som angivelig er i alderen 5–12, postet først hennes sensitive personopplysninger i en åpen Facebook-gruppe. Da kvinnen tok kontakt for å få tilbake bankkortet, fikk hun beskjed om å betale 500 kroner for å få tilbake kortet. I samtale med familien fikk hun ikke snakke med noen voksne personer. Foreldrene instruerte barna i bakgrunnen, og hun fikk beskjed om at mor og far «ikke snakket så godt norsk». 

Kvinnen hadde flere samtaler med sønnen i familien. Ved første samtale opplevde kvinnen at det ikke var noe problem å få hentet kortet, men gutten ringte kvinnen tilbake og sa at hun kunne hente kortet dersom hun betalte en pengesum. Kvinnen måtte gjentatte ganger fortelle sønnen i familien at pengeutpressing ikke er lovlig og at politiet ville kontaktes dersom kortet ikke ble levert per omgående.

– Det var vanskelig å kommunisere med dem, og jeg hørte mor instruere sønnen i bakgrunnen i telefonen. Mor sa til meg at det var dårlig gjort av meg og at de skulle ha penger. De ville at jeg skulle komme opp i leiligheten, men det turte jeg ikke, forteller kvinnen til Document.

Etter at politet meglet i telefonen mellom de to partene, kom de til enighet om å møtes på parkeringsplassen utenfor familiens bosted. Far og de tre barna ville ikke gi fra seg kortet, og kvinnen opplevde dem som truende. Spesielt faren, som stod bak sine tre barn.

– Han mente at det ikke var meg, leste navnet mitt feil og holdt tilbake kortet.

Kortet ble etter en lang diskusjon omsider returnert.

Kvinnen forteller Document at hun meldte hendelsen til borettslaget familien bor i. Borettslaget tok umiddelbart grep og kontaktet familien, som nå vil motta skriftlig varsel om utkastelse. Kommunen, som eier leiligheten familien bor i, er også kontaktet:

«Vi har null toleranse for trusler, vold, utpressing og annen krenkende atferd i dette borettslaget», heter det i meldingen.

 

Norge forandrer seg raskt i takt med innvandringen. Kjøp Halvor Foslis bok her!