To kvinner fra Romania tvang sine mindreårige døtre til å tigge på gatene i Göteborg. Kvinnene blir nå tiltalt ved Göteborgs tingsrätt.

I august ble to kvinner i Göteborg arrestert mistenkt for menneskelig utnyttelse av døtrene. En politipatrulje hadde da blitt varslet etter at noen reagerte på at en jente som satt og tigget så ut til å være yngre enn 18 år.

– Det visade sig att flickan är 17 år och att mamman har tagit hand om hennes id-kort. En stund senare upptäcker våra spanare en annan flicka som också är 17 år, sier Eva Larsson, etterforsker ved seksjonen for internasjonal og alvorlig organisert kriminalitet, til Politiets nettsted.

Mødrene tok pengene

De pågrepne kvinnene er i 40-årene og mødre til de to tenåringsjentene. Ifølge politietterforskningen tok kvinnene døtrene til Sverige fra Romania, der de er borgere, i slutten av juli. Vitneopplysninger indikerer at jentene ble tvunget til å tigge nesten hver dag, og mødrene mistenkes for å ha tatt vare på pengene.

Kvinnene har sittet varetektsfengslet siden 18. august, og begge er nå tiltalt ved Göteborg tingrett for menneskelig utnyttelse. Kriminell klassifisering menneskelig utnyttelse ble introdusert i 2018 som et alternativ til menneskehandel.

Jentene har blitt hørt av politiet og tatt hånd om av sosialtjenesten. De tiltalte kvinnene nekter for forbrytelsen.

Kjøp Asle Tojes siste bok her! 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂