Nytt

Barna ble sendt til Norge for å stjele, nå er en mor og kjæresten til ett av barna dømt for menneskehandel. Den yngste av barna var gift – på rom-vis.

En 25-årig mann og en 45-årig kvinne er i Oslo tingrett dømt for menneskehandel etter å ha forledet og utnyttet to barn på 14 og 17 år til å begå grove tyverier i Oslo og Stockholm.

Bildet er tatt av et overvåkingskamera på Narvesen på Jernbanetorget i Oslo 13. oktober 2015. Ifølge påtalemyndigheten viser det de fire personene, mor, kjæresten og de to jentene. (Foto: Politiet)

Den dømte kvinnen er moren til den 14 år gamle jenta. Den dømte mannen er den 14 år gamle jentas bror. Han var i et forhold med 17 år gamle jenta, skriver Dagbladet.

Den 14 år gamle jenta skal ifølge dommen ha vært gift med en mann på rom-vis.

I oktober i 2015 utnyttet kvinnen og mannen jentene til å begå tyverier, etter å ha forledet dem til å reise fra Belgia til Norge og Sverige, ifølge dommen.

Jentene ble forledet til å begå tyverier på busser, trikken og andre offentlige steder, tyverier mannen og kvinnen ble dømt for å ha medvirket til.

Mannen og kvinnen som sto bak, betalte og besørget fly- og togbilletter til Sverige og Norge og penger til hotellovernattinger.

Kvinnen ble dømt til to år og fire måneder i fengsel, mannen ett år og ti måneder. Begge har sittet 557 dager i varetekt.

Retten mente det var skjerpende at de tiltalte hadde utnyttet de unge jentene og tillitsforholdet slektskap og kjæresteforhold innebærer.

 

Dagbladet: Barna ble sendt til Norge for å stjele. Nå er en mor og et av ofrenes kjæreste dømt

Les også