Torsdag ble en mann pågrepet for å ha voldtatt en mindreårig gutt og for å ha trakassert og misbrukt en annen. Begge ofrene er under 15 år. Höör-beboer Håkan Johannesson hindret mannen i å rømme fra åstedet og hjalp dermed politiet med å fakke den mistenkte overgriperen.

Det melder Kvällsposten.

– Jag tänkte bara att den här killen måste gripas, för kan man göra så här mitt på dagen mot två killar som går förbi så kan man göra det igen. Mitt civilkurage har alltid varit starkt, jag anser att man som vuxen måste ingripa, sier Johannesson.

Han forteller avisa at han var på tur hjem etter å ha hentet sine to sønner på skolen da to unge gutter gestikulerte til dem på Tjurasjö i Höör. Johannesson stoppet bilen, og de to guttene fortalte ham at en av dem hadde blitt voldtatt og at den andre hadde blitt slått av en mann i 20-årene som satt med to venner på en parkbenk i nærheten.

Johannesson konfronterte mennene, som prøvde å flykte fra stedet med Håkan hakk i hæl. Først på jernbanestasjonen fikk Johannesson tak i den mistenkte overgriperen og holdt ham der til politiet kom til stedet.

– Jag kände en väldig vrede, jag sa det till polisen också – ni får skynda er nu för annars vet jag inte vad jag gör mot honom, forteller Johannesson.

Den mistenkte overgriperen ble arrestert av politiet og satt i varetekt søndag. Han er 19 år, afghansk statsborger, trenger tolk og mistenkes for voldtekt, seksuell trakassering og overgrep. Ifølge Kvällsposten nekter han for voldtekt og overgrep, men innrømmer seksuell trakassering.

Innen 24. september må påtalemyndigheten påtale eller be om forlenget varetektsfengsling.

– Vi har saker från platsen som ska undersökas och vi ska höra personer. Jag kan inte säga något mer om vilka det handlar om men bevisläget ser gott ut, sier aktor Ingegerd Jigin til Kvällsposten.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂