Politibetjent Andreas Danman ble skutt i hjel i juni mens han var på vakt på Biskopsgården i Göteborg. Nå sender krever kollegene til den drepte politimannen bedre verktøy for å kunne opptre mot gjengkriminelle.

Mer enn 1700 politifolk har signert anken, som nå skal overleveres til ansvarlige politikere i Riksdagen. Navnesamlingen ble startet av Hannah Bergelin fra Göteborg-politiet, og familien til Andreas Danman har godkjent at samlingen blir gjort i hans navn. I anken står det at svensk politi i lang tid har jobbet hardt for å håndtere organisert gjengkriminalitet, men at både arbeidsmiljø og samfunnsutvikling er uholdbart og at situasjonen må endres.

– Det är en frustration hos mig och hos många poliser som känner att vi behöver mer verktyg i vår verktygslåda, sier Hannah Bergelin i et intervju med TV4 Nyheterna.

– Det räcker nu

Bergelin begynner appellen med følgende ord:

– Jag känner en tomhet, frustration och vanmakt efter att Andreas mördades i uniform på öppen gata. Det här får inte bli ännu ett våldsdåd som glöms om några veckor medans regeringen debattera om marknadshyror eller något annat. Detta måste prioriteras så att vi och befolkningen kan gå säkra på våra gator. Det räcker nu

Anken inneholder 20 punkter med krav som politiet mener må være oppfylt for at de skal kunne bekjempe gjengkriminalitet i Sverige. Blant punktene er krav om at antisosial oppførsel mot blålys-ansatte må straffes, at massekriminalitetsrabatten oppheves, at forbrytelser knyttet til gjengmiljøet straffes strengere, at det må være straffbart å rømme fra fengsel, at prøvetid bare kan avsies ved første dommen, og at utvisning skal være hovedregelen når personer uten svensk statsborgerskap begår en forbrytelse.

– Jag hoppas att vi poliser ute på gatan kan lägga något tryck på politikerna. Det är med stolthet som jag kommer att åka till Stockholm och stå för de här namnen, och visa toppolitikerna hur svensk polis har det, avslutter Hannah Bergelin.

Politiappellen, som er publisert i Polistidningen, kan leses i sin helhet her.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.