Politimannen Andreas Danman ble henrettet på åpen gate. I dag begraves han i Göteborg. Kirken er full av familie og andre berørte. Både politiet og svenske militære bidrar i seremonien.

– Det är en möjlighet för kollegerna att ta farväl, säger polisen Christian Nyhlén som samordnar ceremonin.

Danman ble skutt og drept ved Biskopsgården 30. juni. Han etterlot seg en gravid kjæreste og en familie i sjokk og sorg.

Drapet gjorde stort inntrykk på mange i Sverige. Redningspersonell over hele Sverige holdt et minutts stillhet for den unge politimannen, som kun ble 33 år gammel.

Begravelsen kan følges via internett. Mange hundre mennesker ventes å ta farvel med sin kollega på den Svenska Mässan.

– Där får även kollegor från polisen och försvarsmakten möjlighet att ta farväl, säger Christian Nyhlén, Kungälvs polisområdeschef och den som ska samordna ceremonin.

Danman hadde en bakgrunn fra det svenske forsvaret, og hadde blant annet vært utplassert på Mali. De siste årene hadde han jobbet som politimann.

Andreas Danman hadde bakgrunn fra det svenske forsvaret. Foto: Privat

En 17 år gammel gutt er pågrepet for drapet. Dette er en gutt med en voldelig historie, som blant annet har vært tiltalt for drapsforsøk tidligere.

Denne gangen endte det med noe mer enn et forsøk.

SVT

Far til drept politi: Politikere lever i palasser, mens Sverige er i kaos

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂