«Et vaklende Europa. Vår skjøre sivilisasjon sett fra øst» analyserer Carl Schiøtz Wibye vanskelighetene for vårt kontinent. Han tar utgangspunkt i en historisk, kulturell og politisk reise gjennom Polen, Serbia og Nord-Makedonia som gjør oss godt kjent med disse landene.

Prøvelsene som befolkningene der har gjennomgått i århundrer, står nokså fjernt fra de fleste menneskers bevisshet i Vest-Europa, men de er likevel med på å forklare hvorfor motstanden mot fremmed­kulturell innvandring er så sterk i Øst-Europa. Såkalt antirasisme kan ikke rokke ved den motstanden, snarere tvert imot.

For den strabasiøse historien har vært identitets­skapende, og minnene om ikke minst muslimers herjinger i tidligere århundrer er fremdeles levende. Ved Europas tradisjonelle frontlinje mot islam er det lett å se dagens demografiske omveltninger som en forlengelse av historien. Dette perspektivet mangler i Vest-Europa. Og folk i øst drar kjensel på tvilsom ideologi når de ser den.

Så hvordan i all verden skal Europa finne veien videre som et samlet kontinent med slike forskjeller i virkelighets­oppfatningen? Har Europa en fremtid?

 

Vi selger boken både i papirutgave og som ebok.

Eboken er i epub-format.

Kjøp den her!

 

 

Les også

-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.